6 mælkebøtte opskrifter

maj 2, 2019
mælkebøtte opskrifter

6 mælkebøtte opskrifter

Her har jeg samlet 6 af mine ynglings mælkebøtte opskrifter. Mælkebøtte er faktisk en fremragende vild grøntsag, trods den ofte har fået et dårlig ry, blandt andet for sin bitterhed. Men denne bitterhed gør faktisk stor gavn både smagsmæssigt men også for vores krop. Bitterstofferne i mælkebøtte virker nemlig udrensende på lever og nyre samtidig med at den hjælper vores fordøjelse. I mælkebøtte optræder flest af disse bitterstoffer i roden og bladene hvor selve blomsten er næsten fri for bitterstoffer. Hele planten er spiselig og kan derfor bruges på forskellige måder, som kan ses i dette indlæg. Læs mere om identifikation af mælkebøtte, samt flere opskrifter HER.

Mælkebøtte fritter

Prøv disse lækre mælkebøtte fritter med en tartar sauce til. Det er en simpel og super lækker måde at tilberede sine mælkebøtteblomster. Du kan finde opskrift og fremgangsmåde ved at klikke på overskriften.

Mælkebøtte te

Når foråret rammer og solen får fat, vælter det frem med mælkebøtter overalt. Det er rigtig godt for dem der elsker at bruge mælkebøtten som urtemedicin og fødevare. Som en start kan man lave sin egen urtete ved hjælp af de store gule mælkebøtte blomster. Det er sjov og nemt og det kræver kun de friske blomster og noget kogende vand. Du kan finde opskrift og fremgangsmåde ved at klikke på overskriften.

Mælkebøtte risotto 

Mælkebøtte risotto er mit bud på en nordisk inspireret risotto med mælkebøtter. De bitre noter i mælkebøtterne kan takles med rigelige mænger fedme og det er derfor en rigtig god ide at bruge den i cremede retter med masser af smør og ost, som fx en risotto. Du kan læse mere om mælkebøtten samt finde flere lækre opskrifter nedenunder. Du kan finde opskrift og fremgangsmåde ved at klikke på overskriften.

Mælkebøtte risotto

Smørstegt mælkebøtte

Mælkebøtten har i lang tid været lidt af en udfordring for mig, da dens bitterhed kan få de fleste til at rynke på næsen. Men jeg tror omsider jeg har fundet den helt rigtig måde at tilberede mælkebøtter på! Jeg valgte at lade mig inspirerer at mine italienske rødder, hvor man går særlig ind for enkelthed når det kommer til madlavning. Ligeså er det tilfældet med tilgangen til de vile råvare som ofte enten bliver brugt i salater, risotto eller helt simpelt, stegt eller kogt og serveret med en smule olivenolie, citron og revet parmesanost. Det viste sig at være det helt rigtig valg og den lille ydmyge mælkebøtte blev på et øjeblik forvandet fra uønsket ukrudt til et luksuriøst og drønlækkert måltid! Du kan finde opskrift og fremgangsmåde ved at klikke på overskriften.

mælkebøtte

Mælkebøtte chai latte

Både mælkebøtte og cikorie er en skønne planter med en masse gode egenskaber! De er nemme at spotte(Ligeså snart de blomstre fra maj-oktober). Min foretrunkne måde at bruge disse to planter på, er i denne hjemmelavede chai latte med tørret cikorie og eller mælkebøtterod. Den hjemmelavede chai er en dejlig vinter varmer her i det kølige vejr og så er den også et sjovt lille efterårs-projekt man kan give sig til  sammen med ungerne. Du kan finde opskrift og fremgangsmåde ved at klikke på overskriften.

Toast med ost of mælkebøtte

Her er den klassiske toast som man kender den, men i nye klæder. Den består af rigelige mængder ost samt friskplukkede mælkebøtte blade. Du kan finde opskrift og fremgangsmåde ved at klikke på overskriften.

Velbekomme!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar