Mælkebøtte te – Hjemmelavet urtete

maj 3, 2018
Mælkebøtte te

Mælkebøtte te

Når foråret rammer og solen får fat, vælter det frem med mælkebøtter overalt. Det er rigtig godt for dem der elsker at bruge mælkebøtten som urtemedicin og fødevare. Som en start kan man lave sin egen urtete ved hjælp af de store gule mælkebøtte blomster. Det er sjov og nemt og det kræver kun de friske blomster og noget kogende vand.

Mælkebøtten blomstre fra april til september, men det er særligt i foråret man ser de talrige gule blomster. Den er meget udbredt og findes i alle dele af landet. Hele planten er spiselig hvor særligt blade og stængler kan være en smule bitre. Blomsterne har en mindre grad af bitterhed og er derfor rigtig gode at spise. Dyp blomsterne i en pandekagedej og steg dem på panden. Det er et super lækkert tilbehør til aftensmaden eller med en smule sirup til, en framragende dessert. Se hvordan du laver dine egne mælkebøtte fritter HER.

En sund og nærende te

Mælkebøtten er en plante som stort set alle mennesker er kendt med. Den er letgenkendelige med sine aflange savtakkede blade og store gule blomster. I dag kalder man mælkebøtten en ukrudtsplante, men gør man tilbage i tiden, var den  anset for en af naturens mest helbredende urter. Planten indeholder nemlig rigtig mange vitaminer, mineraler, sporstoffer og  antioxidante som er særlig sunde for vores krop.  Den er generelt udrensende og fornøjelses stimulerende. I dag bruges den primært for at helbrede nye, blære og lever.

Hvordan gør man?

Man kan gribe det lidt forskelligt an. Hvis man har en god portion mælkebøtte blomster kan man lade dem stå og trække i en grydefuld kogt vand i 3 minutter, hvorefter blomsterne sigtes fra.

Man kan også vælge at putte blomsterne i en tepose og smide posen i sin kop med kogt vand. Det afhænger måske af hvor meget te man gerne vil lave og hvilke redskaber man har til rådighed. Én ting er sikkert, det er ravruskende nemt! Det er bare med at komme ud og finde sine mælkebøtter! Den hvordan jeg gør i videoen nedenfor!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar