Langtidsbraiseret mælkebøtte med citron og parmesan

marts 1, 2019
mælkebøtte

Mælkebøtte lækkerhed!

Mælkebøtten har i lang tid været lidt af en udfordring for mig, da dens bitterhed kan få de fleste til at rynke på næsen. Men jeg tror omsider jeg har fundet den helt rigtig måde at tilberede mælkebøtter på! Jeg valgte at lade mig inspirerer at mine italienske rødder, hvor man går særlig ind for enkelthed når det kommer til madlavning. Ligeså er det tilfældet med tilgangen til de vile råvare som ofte enten bliver brugt i salater, risotto eller helt simpelt, stegt eller kogt og serveret med en smule olivenolie, citron og revet parmesanost. Det viste sig at være det helt rigtig valg og den lille ydmyge mælkebøtte blev på et øjeblik forvandet fra uønsket ukrudt til et luksuriøst og drønlækkert måltid!

Smørstegt mælkebøtte med parmesan
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 4 stk. hele mælkebøtter
  • 4 spsk. olivenolie.
  • 100 g smør.
  • 2 fed hvidløg.
  • 100 g parmesanost.
  • ½ citron.
Fremgangsmåde
  1. Skyld mælkebøtterne grundigt og skær så meget som muligt af bunden af uden at fjerne basen som bladene sider fast om. Fjern de yderste brune blade.
  2. Varm smør og olie op sammen på en pande ved medium varme.
  3. Læg de hele mælkebøtter på panden og steg dem ved medium varme. De skal steges langsom og helst uden at brune.
  4. Pil hvidløgene og kom dem på panden. Steg mælkebøtterne videre i smørret sammen med hvidløget (Prøv at overøse mælkebøtterne med det varme hvidløgssmør).
  5. Når bladene er bløde og bunden mør tages panden af varmen.
  6. Riv parmesan udover de stegte mælkebøtter sammen med lidt citronsaft og peber (hvis man har lyst kan man brune det resterende smør og hælde udover til sidst, det er super lækkert!).

Mælkebøtten høre til cikorie familien sammen med både julesalat og radicchio. Den er derfor meget bitter, men disse bitre noter kan takles med en masse fedme såsom smør, olivenolie, fløde og bacon. Derfor er den smørstegte mælkebøtte super lækker i pasta og risretter og til svinekød.

Velbekomme!

Forslået