Toast med ost og mælkebøtte

maj 11, 2018
Toast

Toast med ukrudt?

Her er den klassiske toast som man kender den, men i nye klæder. Den består af rigelige mængder ost samt friskplukkede mælkebøtte blade. Nu tænker du måske, hvorfor bruge mælkebøtter, det er da ukrudt? Men hvad er ukrudt egentlig, mælkebøtte er ikke ukrudt i min verden. Det er en fantastisk sund og nærende grøntsag, der kan bruges på et hav af måder! Man kan lave mælkebøttefritter, eller saft af blomsterne, roden kan bruges til hjemmelavet kaffe eller chai te, og bladene fungere super godt i salater eller som erstaning for spinat. Mælkebøtte indeholder nemlig et hav et gode vitaminer og mineraler som er super gode for vores krop, og så er den gratis! Mine mælkebøtter får lov til at vokse alt det de vil, uden sprøjtemidler, for de smager alt for godt til at blive behandlet som ukrudt.

Grilled cheese sandwich med mælkebøtter
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 8 stykker godt brød
  • 300 g gouda, cheddar eller anden god smelteost.
  • 4 dl mælkebøtteblade
  • 4 spsk smør
Fremgangsmåde
  1. Varm en pande op med 2 spsk smør.
  2. Riv osten, skyld mælkebøttebladene og læg brødet klar.
  3. Smør alle skiverne med smør på begge sider.
  4. Læg lidt ost på den ene side af brødet, kom mælkebøtteblade på og top med lidt mere ost.
  5. Luk toasten sammen og pres den let sammen.
  6. Skru komfuret ned på middelvarme og steg dine toast i smørret i ca. 5 minutter på hver side.
  7. Man kan eventuelt smide toasten i ovnen for at holde dem varme.
  8. Server når de er sprøde og osten er smeltet.

Server de lækre grillede toast som en god snack til middags selskabet eller som en god fyldig frokost. Server dem sprøde og varme.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar