Toast med ukrudt?
Her er den klassiske toast som man kender den, men i nye klæder. Den består af rigelige mængder ost samt friskplukkede mælkebøtte blade. Nu tænker du måske, hvorfor bruge mælkebøtter, det er da ukrudt? Men hvad er ukrudt egentlig, mælkebøtte er ikke ukrudt i min verden. Det er en fantastisk sund og nærende grøntsag, der kan bruges på et hav af måder! Man kan lave mælkebøttefritter, eller saft af blomsterne, roden kan bruges til hjemmelavet kaffe eller chai te, og bladene fungere super godt i salater eller som erstaning for spinat. Mælkebøtte indeholder nemlig et hav et gode vitaminer og mineraler som er super gode for vores krop, og så er den gratis! Mine mælkebøtter får lov til at vokse alt det de vil, uden sprøjtemidler, for de smager alt for godt til at blive behandlet som ukrudt.
- 8 stykker godt brød
- 300 g gouda, cheddar eller anden god smelteost.
- 1 bundt mælkebøtteblade
- 50 g. smør
- Riv osten, skyld mælkebøttebladene og læg brødet klar.
- Anret hver anden brødskive med 1 håndfuld ost og 3-5 hakkede mælkebøtteblade.
- Steg toasten i smør indtil den er gylden på begge sider (Pres gerne toasten lidt ned med paletten).
Server de lækre grillede toast som en god snack til middags selskabet eller som en god fyldig frokost. Server dem sprøde og varme.
Velbekomme!
Ingen kommentare