Mælkebøtte risotto
Mælkebøtte risotto er mit bud på en nordisk inspireret risotto med mælkebøtter. Mælkebøtten indeholder en masse bitterstoffer, som er super sunde for fordøjelsen, lever og nyre, men det er langt fra alle der er fan af denne bitre vildegrøntsag. Personligt, så elsker jeg den! De bitre noter i mælkebøtterne kan takles med rigelige mænger fedme og det er derfor en rigtig god ide at bruge den i cremede retter med masser af smør og ost, som fx en risotto. Du kan læse mere om mælkebøtten samt finde flere lækre opskrifter nedenunder.
Nyttige links:
Mælkebøtte (Taraxacum offininale)
- 3 dl risottoris
- 1 bundt mælkebøtte blade
- 1 fed hvidløg
- 2. 5 dl tør hvidvin
- 100 g parmesanost
- 25 g smør
- 1 l grøntsags eller hønsebouillon
- Steg de hakkede mælkebøtteblade i en smule smør. Tilsæt ris og rør godt rundt.
- Steg indtil alle risene er dækket af smør.
- Hæld hvidvin på og lad det fordampe under omrøring.
- Når vinen er helt fordampet, tilsættes 1 dl bouillon. Rør godt rundt indtil væsken er fordampet igen.
- Gentag denne proces med at tilsætte væske indtil risene er færdige (omkring 30 minutter).
- Når risene er tilberede (de må gerne have en smule bid, man siger at hvert 10. riskorn skal side i tænderne) tilsættes en klat smør og friskrevet parmesanost.
- Smag risottoen til med salt og pepper.
- Risottoen skal have en konsistens der er blød og cremet. Kan man "teste" den ved at lægge en skefuld risotto på en tallerken og vrikke den frem og tilbage i hænderne. Hvis den flyder ud er den perfekt. Står den helt urokkelig, kan man tilføje mere bouillon.
- Det er også super lækkert at toppe retten af med smørstegte mælkebøtte blomsterknopper.
Risottoen skal have en konsistens der er blød og cremet. Et godt tip er “teste” den ved at lægge en skefuld risotto på en tallerken og vrikke den frem og tilbage i hænderne. Hvis den flyder ud (som vist på billedet ovenfor) er den perfekt. Står den helt urokkelig, kan man tilføje mere bouillon.
Velbekomme!
Ingen kommentare