Om mig

Lidt om mig

Mit navn er Stephanie Straube Alemanno, jeg er 26 år gammel og læser til dagligt Forhistorisk arkæologi på Aarhus Universitet. Det lyder måske tørt men det er det langt fra. Min hverdag er spækket med alt lige fra Grauballemandens sidste måltid til mit eget næste måltid, samt knogleanalyser og ernæring.

Jeg har et væld af interesser og hobbyer bl.a. madlavning, historie, natur og kreativt håndværk. Interessen for mad ligger helt tilbage til barndommen hvor jeg som 9 årig lavede min første ret sammen med et par veninder. Den bestod af en simpel suppe med broccoli og gulerødder over bål.  Interessen er derfor forbundet med glade minder og kreativitet. Min madlavning er siden da udviklet sig en hel del men jeg er stadig kendt som en pige der elsker en stor skål med veltilberedt glohed suppe.

Hvad jeg ellers har oplevet i mit liv er: Jeg har været i Afrika to gange. Deltaget i Miss Queen of Scandinavia 2014. Været model et par gange. Deltaget i Masterchef 2015 og 16. Set på dinosaurus skeletter. Gået på Højskole i Silkeborg. Opført teater. Blevet moster for 2. Besøgt Warner Bros. Studio Tour i London og udgravet en Førromers jernalder plads.

Min mad

Mine foretrukne lande jeg beskæftiger mig med er selvfølgelig italien. Jeg er opvokset med italiensk mad og forbinder det med familie og kærlighed. Selvfølgelig den danske mad som kan være hyggeligt at falde tilbage på en gang i mellem og sidst men ikke mindst, asiatisk mad. Jeg laver en hel del vietnamesisk og thailandsk da jeg elsker det friske indslag af urter og grøntsager. Jeg bruger dog også en del inspiration fra Kina, Japan og Indien. Når det er sagt, lader jeg mig aldrig indskrænke og bruger derfor inspiration fra hele verden. Min stil er enkel men ikke simpel. Jeg prøver at kombinere smag, finesse og oplevelse. Nogle gange kaster jeg mig ud i finere gourmet anretninger men til hverdag handler det mest om god mad til nogenlunde priser. Mit mål er at inspirerer og vejlede. Mad skal ikke ses som en stopklods, men som en af de små glæder man glemmer at sætte pris på i hverdagen. Derudover har en en kæmpe interesse for at sanke vilde urter i naturen. Derfor ønsker jeg at hjælpe med at inkorporere disse, både i de retter man kender fra hverdagen, samt med at bruge de vilde urter og grøntsager på en nem og lækker måde i opskrifter man måske ikke har set før.

Mad kultur og mad-traditioner

Jeg går meget op i tradition og især mad-traditioner. Ikke kun de danske men fra hele verden. At sætte pris på sine råvare og holde traditioner ved lige er noget jeg vægter meget højt. Jeg bliver sjældent inspireret af at kigge på en opskrift. Mere giver det mig at lære om fjerne mad kulture og mad traditioner. Dette kan altid sætte min fantasi igang. Jeg kan blive helt besat og er ikke føle jeg er færdig før jeg har prøvet hver eneste metode eller råvare fra det pågældende land. Nogle mad kulturer er så varieret og alsidige at jeg nok aldrig vil se en ende på inspirationen. Sådan vil jeg nok altid have det med asitaisk mad. Det er en af de ældste mad kulture i hele verden og de værner om deres traditioner og giver dem videre. Siden der er så mange forskellige regioner og lande i asian, er mad diversitet også utrolig stor.

Da jeg også holder meget af historie ser jeg det som en rigtig god parring mellem to af mine yndlings emner. Mad og historie. Efter min mening smager mad altid automatisk bedre hvis man ved hvor meget arbejde der er lagt i måltiden eller hvor lang en historie den omtalte ret eller råvare har.

Kreative mig

Den kreative tilgange til alt hvad jeg foratager mig har jeg altid haft og madlavning har længe været fokus emne. Endnu ældre er dog udfoldelse via pen og papir. I forbindelse med min genfundne passion for kreativ udfoldelse så jeg mit snit til at starte SNILDE.DK og hermed dele mine tanker og ideer med mine læsere. Jeg har bekræftiget mig med mange materialer og emner gennem tiden. Ting jeg bl.a har lavet er: Malerier, både abstrakt og naturalistisk. Portrætter, landskabtegninger, tryk, tegnefilm, vægmalerier, collage, stencil, skulpturer, fimo figurer, smykker, gibsstøbning og pottemarergi. Så rigtig mange forskellige ting. Jeg har altid fortrukket fordybelse frem for den nemme løsning. Min overbevisning er at alle kan være kreative hvis de vil. Nogle gange er alt hvad der skal til bare en lille smule teknisk SNILDE.