Loco moco?
Har du nogen sinde hørt om Loco moco eller været en tur i Hawaii? Hvis svaret er nej til begge dele så er du virkelig gået glip af en ordentlig portion velvære og lykke i en bid. Loco moco er en traditionel hawaiiansk ret der består af en bund af ris, an hakkebøf, et spilende spejlæg og en “gravy” sauce. Retten er ret så perfekt i sig selv men jeg har valgt at tilføje en smule brunede løg samt friskplukkede tragtkantareller. Dette giver retten en smule mere bid og en ekstra dimension af super skønne smage. Denne hawaiianske klassiker er helt klart noget der skal prøves, den er allerede blevet en klart favorit herhjemme, for hold nu op hvor er det lækkert! Med en lille teske Hjemmelavet chiliolie, så bliver det bare ikke bedre! Du kan finde opskriften på hjemmelavet chiliolie HER!
- 500 g hakket svin og kalv
- 1 fint hakket løg
- 1 håndfuld rasp
- 2 fed knust hvidløg
- 1 spsk Worcestershire sauce
- 1 spsk soya
- 0,5 tsk salt
- Lidt pepper
- 2 spsk smør
- 1 løg
- 1 spsk mel
- 1 håndfuld tragtkantareller eller andre svampe.
- 5 spsk østersovs
- 2 spsk soya
- 1 spsk Worcestershire sauce
- Lidt pepper
- 0,5 tsk sukker
- 1-2 æg pr. person
- 3 dl ris
- Ristede sesamfrø
- Hakket forårsløg eller persille.
- Start med at forstege løgene til bøfferne inden de blandes i farsen.
- Bland nu alle ingredienserne til bøfferne sammen og form dem til runde hakkebøffer.
- Steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side eller afhængig af tykkelsen på dem (De må gerne være en smule rosa i midten)
- Opvarm 6 dl vand i en gryde. når vandet koger tilsættes salt og ris.
- Skru ned på laveste varme og på med låget i 20 minutter, indtil risende er færdige.
- I samme pande steges løg og svampe med en smule salt i smør, indtil de er gyldne og lækre.
- Tilsæt mel og rør godt rundt så melen bliver stegt godt af, uden af brænde på. (omkring 1 minut)
- Tilsæt østerssovs, soya og worcestershire sauce og rør godt rundt indtil saucen begynder at tykne.
- Når saucen har fået den ønskede tykkelse smages den til med soya, pepper og en smule sukker.
- Anret de dampede ris på en tallerken, top risene med en hakkebøf og en god portion sauce.
- Slut af med et smilende spejlæg, ristede sesamfrø og eventuelt hakket forårsløg eller persille.

Velbekomme!