Bagte rødbeder med fetacreme og hyldebær

september 18, 2019
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder

Lækker lille opskrift med bagte rødbeder, hyldebær og fetacreme samt et lille skvæt hybenrose. Server den som tilbehør til hovedretten eller brug den som en del af en mindre forret. Rødbeder med fetacreme ville passe særligt godt til lam eller til et stykke hjemmelavet surdejsbrød.

Bagte rødbeder med fetacreme og hyldebær
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg rødbeder
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk hyldebærsirup (se link)
  • Lidt hyldeblomst eddike eller æbleeddike
  • 250 g feta
  • Piskefløde
  • 1 lille håndfuld hybenrose kronblade, friske eller tørrede.
  • 1 tsk hyldebær kapers pr person.
Fremgangsmåde
  1. Skræl rødbederne, halver og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom rødbederne på en klargjort bageplade og vend dem i olivenolie, salt og peber.
  3. Bag rødbederne i ovnen i 30-40 min. ved 200 grader indtil er møre.
  4. Bland sirup med eddike og vend de bagte rødbeder heri.
  5. Lad rødbederne køle af i dressingen.
  6. Imellemtiden blendes feta med fløde og hybenrose til cremen er lind og lækker.
  7. Anret en stor spsk fetacreme i hver skål. Anret de bagte rødbeder ovenpå sammen med hyldebær kapers.

Velbekomme!

Forslået