Fyldte judasøre med ricotta og brændenælde

januar 22, 2020
Fyldte judasøre

Judasøre

Judasører gror gerne på gamle eller døde hyldebærtræer og er ret almindelig hele året. I tørt vejr viser de sig som små sorte tørre gevækster, men efter et regnvejr svulmer de op til brunlige geleagtige svampe med en form der minder om menneske ører.

Hvorfor hedder judasøre, egentlig judasøre? Flere folkesagn beretter om Jesus discipel Judas, der valgte at hænge sig i et hyldebær træ, efter at have forrådt Jesus. Hvor der sidenhen voksede øre-lignende svampe på træet. Urovækkende..Historien om Judasøre er ikke så romantisk igen, men de er nu stadig værd at bruge i madlavningen! De Smager ikke af frygtelig meget men de bidrager med gode teksturer til diverse retter.

 

Fyldte Judasøre

Det er ikke altid helt nemt i første omgang, men det er muligt at fylde sine judasøre! Judasøre har nemlig en lille hinde som kan åbnes og udhules (som vist nedenunder). Det kræver en nænsom hånd og en skarp kniv, men når de først er åbne er mulighederne endeløse. De fyldte judasøre kan bruge som små lette snacks eller appetizers. 

Fyldte judasøre med ricotta og brændenælde
 
Skribent:
Ingredienser
  • 15 judasøre
  • 250 g ricotta
  • 200 g brændenælde toppe eller spinat
  • 1 dl panko rasp eller almindelige rasp
  • 1 dl mel
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • 1 l smagsneutral olie
Fremgangsmåde
  1. Når man skære enden af judasøre er det muligt at åbne midten ved brug af en kniv og en finger.
  2. Kog brændenælderne i letsaltet vand i 10 minutter, indtil de er møre.
  3. Hak de kogte nælder og bland dem sammen med hvidløg og ricotta. Smag til med salt og peber.
  4. Vend judasørene i mel, derefter æg, så mel igen, æg og til sidst rasp.
  5. Friter de fyldte judasøre indtil de er gyldne og sprøde.

 

Tak fordi du gad læse med!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar