Stegt laks med løgkarsefrø

august 10, 2020
Stegt laks

Stegt laks med løgkarsefrø

Til denne opskrift er der brugt knuste løgkarsefrø som grundet sit slægtskab med sennepsplanten, både ligner og smager af den gule stærke smørelse.  De modne løgkarsefrø kan høstes fra august til september. Se også opskriften på hjemmelavet sennep med løgkarsefrø HER. 

Stegt laks med løgkarsefrø
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 3 spsk løgkarsefrø eller sennepskorn
  • 4 stk laks af 200 g
  • 1 stort bundt friske løgkarseskud eller asparges
  • 1 økologisk citron
  • En smule salt
Fremgangsmåde
  1. Krydr laksen med salt og vend den ene side i knuste løgkarsefrø.
  2. Opvarm en pande med en smule smør og olie og steg laksen med løgkarsesiden nedad.
  3. Vend laksen og steg den gylden på begge sider. Tag den af panden når den er færdig.
  4. I samme pande steges løgkarseskud. Kryd med salt og peber.
  5. Steg citronen indtil den får en karamelliseret overflade.
  6. Server laksen med løgkarseskud og en skwis citron.

Løgkarsefrø sidder i små skulper som kan høstes fra august til septemer. Den er beslægtet med den mere kendte sennepsplante, så den både ligner og smager som sennep til forveksling.

Tak fordi du gad læse med!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået