Strandkål (Crambe maritima)

Strandkål

Beskrivelse

Strandkål gror gerne på stenede strande rundt omkring i Danmark og er formentlig den vilde forfar til alle de kålsorter som vi bruger i dag og kan derfor bruges på samme måde. Den har buskede og nærmest blåduggede blade og stængler og blade, hvor den i det helt tidlige stadig er helt lilla. Strandkålen kan blive ve op til 75 cm høj og kan høstes i maj-juni. Strandkålen blev brugt rigtigt meget før i tiden men er gået lidt i glemmebogen trods mange anser den som værende en delikatesse.

Høst med omhu!

Hele planten er spiselig, især de nye blomsterskud kan bruges som broccoli. De store blade kan snittes og bruges som savoykål og de lidt senere frø kan bruges som ærter. Man skal dog være opmærksom på at man ikke høster hele planten og efterlader noget til den næste der kommer forbi og så den kan vokse videre.

Opskrifter:

Strandkålwraps med svinemørbrad, salsa verde og peberrod

Cremet grøn pastaret med strandkål

Tærte med kylling, estragon og strandkål

Grøn vildtragout med sommerbuk og strandkål

Vild Poke Bowl med spicy tun, avokado og strandurter

Tempura med strandurter og ponzu sauce