Mælkebøtte risotto
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 4 personer
 
Ingredienser
  • 3 dl risottoris
  • 1 bundt mælkebøtte blade
  • 1 fed hvidløg
  • 2. 5 dl tør hvidvin
  • 100 g parmesanost
  • 25 g smør
  • 1 l grøntsags eller hønsebouillon
Fremgangsmåde
  1. Steg de hakkede mælkebøtteblade i en smule smør. Tilsæt ris og rør godt rundt.
  2. Steg indtil alle risene er dækket af smør.
  3. Hæld hvidvin på og lad det fordampe under omrøring.
  4. Når vinen er helt fordampet, tilsættes 1 dl bouillon. Rør godt rundt indtil væsken er fordampet igen.
  5. Gentag denne proces med at tilsætte væske indtil risene er færdige (omkring 30 minutter).
  6. Når risene er tilberede (de må gerne have en smule bid, man siger at hvert 10. riskorn skal side i tænderne) tilsættes en klat smør og friskrevet parmesanost.
  7. Smag risottoen til med salt og pepper.
Tip:
  1. Risottoen skal have en konsistens der er blød og cremet. Kan man "teste" den ved at lægge en skefuld risotto på en tallerken og vrikke den frem og tilbage i hænderne. Hvis den flyder ud er den perfekt. Står den helt urokkelig, kan man tilføje mere bouillon.
  2. Det er også super lækkert at toppe retten af med smørstegte mælkebøtte blomsterknopper.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/maelkeboette-risotto/