Skræppeburger
Her er noget man kunne kalde den vildeste burger. Selve bollen er lavet på hjemmelavet skræppemel, som er en plante der vokser vildt i naturen om sommeren. Se hvordan du selv kan lave dit eget hjemmelavede mel HER.
Udover skræppemel er der i denne bruger brugt friske vilde æbler, svenske tyttebær, en håndfuld friske urter og vild pepperod. Hvis man ikke lige ligger inde med disse vilde råvare kan man jo købe det meste af det i sir lokale supermarked. Men det er nu meget sjovere at gå ud i naturen og se hvor meget man kan få med sig med hjem og lave et lækker måltid af. På denne måde spare man også en god portion penge og råvarene er så friske som man overhovedet kan ønske sig.
- 4 dl vand
- 1 spsk honning eller sukker
- 1 spsk olivenolie
- 350 (8 dl)hvedemel
- 1 æg
- 1 pakke tørgær eller 40 g almindelig gær
- 2 tsk salt
- 1,5 dl 100g skræppemel
- 500 g lakseside
- lidt ramsløgssalt eller almindelig salt.
- 200 g ryeost
- 1 spsk friskrevet peberrod.
- 1 dl friske tyttebær
- 2 spsk sukker.
- Frisk urtesalat (Persille, karse, ramsløg, brøndkarse, kørvel, sødskærm, katost eller andet grønt).
- Fint snittet æble tilsat citronsaft så de ikke bruner.
- Sprødt fiskeskind stegt i ovnen med salt.
- Bland mel, sukker og salt sammen.
- Bland tørgær med vand i en anden skål og rør godt sammen
- Hæld nu gær-blandingen i melet og rør rundt. (eventuelt tilføj mere vand eller mel)
- Æld dejen til den er fast og elastisk i omrking 10 minutter.
- Lad dejen hæve i 50 minutter.
- Fordel dejen i 9 lige store stykke og rul dem til små boller. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter
- Pensel dem herefter med æg og drys med skræppemel eller sesamfrø.
- Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
- Krydre laksesiden med urtesalt og steg den i en blanding af olie og smør, på en rygende varm pande, med skindsiden nedad.
- Tag laksen af varmen når fisken føles fast på overfladen. (Omkring 2-3 minutter på hver side).
- Bland ingredienserne sammen i en skål og stil den på køl.
- Kom tyttebær og sukker sammen i en tætlukket beholder og ryst. Efter en god rystetur stilles de væk til at marinere færdig. De kan holde sig sådan på køl i 3-4 dage.
Æld dejen til den er fast og elastisk. Lad dejen hæve i 1 time, hvor efter den ældes igen. Fordel dejen i 9 lige store stykke og rul dem til små boller. og lad dem hæve i 30 minutter. Pensel dem herefter med æg og drys med skræppemel eller sesamfrø.
Velbekomme!