3 hurtige med kæmpe-støvbold

august 22, 2019
Kæmpe-støvbold

3 hurtige med kæmpe-støvbold

Kæmpe-støvbold er en art af svampe som gerne ses nær græsarealer eller den lokale fodboldbane. De er et imponerende syn men ikke særlig værdsat grundet manglende konsistens og smag. Men jeg har her samlet tre hurtige og nemme opskrifter med kæmpe-støvbold som alle er både interessante og velsmagende.

Stegt støvbold med citron og løgkarse

Skyld støvbolden under rindende vand og skær den i tern. Kom den på en pande med en smule olie. Tilsæt en klat smør, 1 knust fed hvidløg, citronskal plus saft og finthakket løgkarse. Krydr med salt og peber. Denne ret nydes gerne sammen med et spejlæg eller ristet brød.

Friteret støvbold med hyben ketchup

Skyld støvbolden under rindende vand og skær den i halv tykke stænger. Vend stængerne i æg, så mel, så æg igen og så rasp. Friter de panerede stænger i olie indtil de er gyldne. Server de sprøde svampe fritter med en krydret hyben ketchup.

Suppe med støvbold, vilde løg og løgkarse

Støvbold er rigtig god til at give fylde i en ret og især i supper. Skyld støvbolden under rindende vand og skær den enten i små eller store tern og tilsæt den til din yndlings suppe. Denne suppe er lavet på vilde løg, støvbold og løgkarse.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar