Lækre blåmuslinger
Mange danskere er stadig ikke helt trygge ved at spise blåmuslinger. Generelt skaldyr er mange rigtigt bange for. Jeg høre ofte at folk har haft en rigtig dårlig oplevelse, med muslinger der enten har været dårlige eller haft en gummi agtig konsistens. Det er en skam. At nogen er blevet syge er ren og skær uheld. for det er virkelig ikke særlig ofte at man bliver syg af at spise skaldyr. Det er vigtigt at gå sine muslinger grundigt igennem og bruge sine sanser, for at undgå dårlige skaldyr. En anden ting er at hvis muslinger bliver tilberedt ordenligt bliver den helt blød og lækker. Så at folk er bange for skaldyr tror jeg, har den samme oprindelse som mad man ikke bryder sig om generelt. Man har på sin hvis haft en dårlig oplevelse og trænger til at få øjnene op for denne, mener jeg, helt igennem fantastiske råvare.
- 500 g blåmuslinger
- 1 spsk ramsløgspure
- 1 bundt friske ramsløgsskud
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk ramsløgsaske (Kan udelades)
- 2 dl hvidvin
- 1 tsk salt
- Rengør muslinger ved at fjerne "skægget" og kassér eventuelle ødelagde muslinger. Lad dem stå i en skål med vand inden tilberedning.
- Hæld hvidvin op i en stor gryde og kog den ind til det halve. Tilsæt derefter fløde og lad den koge lidt ind sammen med hvidvinen
- Imellemtiden klargøres ramsløg. Skyld dem rene pluk de ydre blade fra så man kun har de fine inder-skud tilbage. De grovere yder-blade blendes til en fin pure og de fine skud skæres i mindre stykker.
- Tilsæt pureen til fløden og rør rundt. Tilsæt muslinger og lad dem dampe under låg indtil de åbner.
- Lige inden muslingerne åbner tilsættes ramsløgsskud og når alle muslinger er åbne er retten færdig.
- Servér med ramsløgs brød eller pommes fritter og mayo.