Dampede blåmuslinger med ramsløgs og løgaske
Skribent: 
Måltid: Hovedret
Hjemland: Frankrig
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 500 g blåmuslinger
  • 1 spsk ramsløgspure
  • 1 bundt friske ramsløgsskud
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk ramsløgsaske (Kan udelades)
  • 2 dl hvidvin
  • 1 tsk salt
Fremgangsmåde
  1. Rengør muslinger ved at fjerne "skægget" og kassér eventuelle ødelagde muslinger. Lad dem stå i en skål med vand inden tilberedning.
  2. Hæld hvidvin op i en stor gryde og kog den ind til det halve. Tilsæt derefter fløde og lad den koge lidt ind sammen med hvidvinen
  3. Imellemtiden klargøres ramsløg. Skyld dem rene pluk de ydre blade fra så man kun har de fine inder-skud tilbage. De grovere yder-blade blendes til en fin pure og de fine skud skæres i mindre stykker.
  4. Tilsæt pureen til fløden og rør rundt. Tilsæt muslinger og lad dem dampe under låg indtil de åbner.
  5. Lige inden muslingerne åbner tilsættes ramsløgsskud og når alle muslinger er åbne er retten færdig.
  6. Servér med ramsløgs brød eller pommes fritter og mayo.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/blaamuslinger-ramsloegs-loegaske/