Grillet haremad – Det vilde svar på romainesalat

maj 12, 2019
haremad

Haremad

Haremad er trods navnet, spiselig for mennesker og faktisk overraksende delikat. Det er en plante som har meget tilfældes med mælkebøtten men på nogen måder også med romainesalat. I april-maj er den nemlig meget mild og smagen kan sammenlignes med den fra diverse salater. I denne periode danner planten en sprød og saftig stok som kan høstes og bruges ligesom romainsalat enten rå i en frisk og lækker cæsar salat eller grillet som vist her! Senere på sommeren kan man bruge blomster og blade i blandede salater.

Grillet haremad - Det vilde svar på romainesalat
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • Haremad med stok og det hele (inden blomstring)
  • 1 bundt ramsløg eller skvalderkål
  • 5 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvidvindseddike eller citronsaft
  • Salt og peber
  • friskrevet parmesanost
Fremgangsmåde
Dressing:
  1. Hak urterne helt fint eller kom dem i en morter sammen med olie og eddike.
  2. Smag til med salt og peber.
Haremad:
  1. Steg haremaden på en grill eller tør pande til den får en smule farve på hver side men stadig bebeholder sin sprødhed.
  2. Anret den grillede haremad med urtedressingen og friskrevet parmesanost.

Server den grillede haremad sammen med en god bøf eller andre grøntsager som et frisk og lunt tilbehør.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar