London 04-09-2016

januar 23, 2017
London

Tour de London!

Okay London, Stor by, kæmpe by. Ufattelig mange steder at besøge og endnu flere steder at spise. At udvælge spisesteder til denne tur var ikke nemt. Vi havde 4 dage ialt og jeg havde over 25 restauranter på min mad-liste. Min liste bestod af samtlige af Londons aller bedste spisesteder med flest stjerner og de bedste anmeldelser. Jeg gjorde min research og undersgøte utallige madguides og “Things to do i London” guides. En ting var sikkert, vi ville ikke opleve dårlig mad på denne tur. Men det var umuligt at kunne nå alle 25 steder på kun 4 dage. Så jeg måtte begrænse mig til 5 mad-oplevelser.

Jeg har rangeret alle restauranter og steder vi besøgte på en skala fra 1-6. Hvor 1 er helt enorm skidt, og 6 helt ubeskriveligt godt. Jeg havde som sagt valgt alle de steder vi skulle besgøge hjemmefra. man kan undre sig over hvorfor vi ikke besøgte de mere gense ting som Big ben og London eye. Siden både mig og min kæreste begge havde besøgt London før, valgte vi at vi begge skulle opleve noget nyt.

Transport:

Det første vi gjorde da vi ankom til London var at købe et Oister card. På denne måde kunne vi komme let omkring i hele byen via undergrund og bus. Kortet skal tankes op engang i mellem og en tur med toget koster omkring 2-3 pund.

For at gøre det nemmere for os selv havde vi downloaded “Google maps” Det gjorde at vi  nemt kunne finde vej selvom vi var offline. “Google maps” var en stor hjælp og sparede os en masse tid og stress.

Fly og hotel

Vi fandt vores rejse på takeoffer.dk som inckluderede både fly billet og hotel. Man kunne vælge mellem et mindre godt hotel og et lidt bedre. Det eneste lidt problematiske var så at det lidt bedre hotel kun kunne bookes på lidt uheldige dage som ofte ikke lå i weekender. Vi fandt dog et tidspunkt der passede os fint. Fra torsdag til mandag. Vi rejste med Ryanair og udover at jeg hader at flyve, så var turen derned helt fin. En ting vi ikke lige havde taget med i vores overvejelser var at lufthavnen vi ankom til, ikke var Stansted men Luton. Dette gjorde at transport mulighederne var væsentlig mindre end hvis vi havde landet i Standsted. Men da man endelig ankom til hotellet, glemte man den lidt besværlige tur.

Vores hotel var placeret tæt ved undergrunden og der var fine gå-muligheder til både park og centrum. Værelset var fint til prisen, og der var full english breakfast inkluderet. Personalet var venlige og søde til at låne mig en hårtørrer da der ikke fandtes en på selve væreslet. Alt i alt var pirsen for fly og hotel overkommelig. Så jeg har givet Travellodge hotel 4/6.

Pris for fly billet og hotel: 1600 kr pr. person.

Find din rejse HER

 

Borough market 5/6

Noget af det første vi besøgte var det berømte Borough market. Markedet er over 1000 år gammelt og et af Londons største mad-markeder. At træde igennem indgangen til markedet var ligesom at åbne dørene til Narnia. Det var ligesom en helt anden verden, en verden af mad, en verden lige efter mit hoved.

Markedet bød på så mange muligheder, og ting at vælge imelem at man næsten blev helt rundtosset. Passer man ikke på ender man med at ruinere sig selv, for man vil prøve det hele for alt ser godt ud. her på billedet har jeg udvalgt nogle af de mad-boder vi besøgte som bl.a. var en english meat pie, scotch eggs, duck confit burger, friske østers, og asiatiske dumlings. Ud over det var der mange andre boder med bl.a svampe, brød, oste, pølser, delikatesser og kager.

Jeg har  valgt at givet Borough market 5/6, fordi der ikke er en finger at sætte nogen steder. Det eneste minus jeg kunne finde er at jeg burde havde taget flere penge med.  Kvaliteten af maden og den stemning man finder, er bare helt speciel.

Lime orange:

Til vores første restaurant-oplevelse havde jeg valgt Lime orange. Lime orange er en lille koreansk restaurant i Soho. Jeg valgte stedet fordi jeg ikke rigtig har haft mulighed for at spise koreansk mad i Danmark. Lime Orange skulle være et af de mange gode koreanske spisesteder i London, til ordenlige priser.

Stedet var placeret lige ud til vejen så vi skulle ikke lede længe, det var dejligt nemt at finde. Vi blev med det samme modtaget af en glad og smilende tjener. Imens vi funderede over menuen, bestilte vi en flaske vin. Som altid, er det svært at vælge ud af de mange lækre ting, men jeg tog en beslutning om to meget auteniske koreanske retter. Bibimbap og Bulgogi da det er to retter jeg ofte laver derhjemme. Til bulgogien, som bestod af marineret, grillet oksekød fik vi ris og salat blade, samt en chili pasta.

Ud fra dette måltid kunne jeg konstatere en ting. At jeg stadig elsker koreansk mad. Jeg ville helt klart vende tilbage, hvis ikke det var fordi, der var så mange tusind steder jeg gerne ville besøge. Jeg giver Lime orange 4/6. Ikke fordi stedet var i særklasse, men det var rigtig godt til prisen og rummede en hel særlig atmosfære. Man blev mødt af en følelse af varme og nærhed til trods for stedets størrelse.

Yauatcha 5/6

Hvis man ønsker noget lidt finere er det her lige stedet.  Jeg havde valg den meget populære asiatiske restaurant, Yauatcha. Det er en rellativt stor kæde af restauranter som b.la. er i London og Indien. I London findes der Yauatcha i Soho og Yauatcha city. Først faldt mit valg på Yauatcha Soho, da stedet har modtaget en michelin stjerne og selve restauranten var utrolig smuk indvdenig. Grunden til at jeg ikke valgte den Soho var at Yauatcha city havde et meget ekstravagant tilbud som vi ikke kunne sige nej til. Billedet til højre viser et udsnit af hvad vi fik at spise.

Menuen bestod af en pre-coctail efter eget valg, forretter, hovedret, dessert og en postcoctail efter eget valg, plus en halv flaske vin til hver. Det var en fuldstændigt overvældende oplevelse og maden var himmelsk. Jeg har altid elsket asitaisk men var meget spændt på denne goumet udgave. Jeg blev bestemt ikke skuffet.

Forretterne bestod først af dampede og senere sprøde udgaver af dim sum med forskelligt fyld. Der var alt lige fra hummer og vildt til svampestuvning og sort trøffel. I de sprøde udgaver var der bl.a vildt ragú og mere hummer. Vores hovedretter bestod af foirgras-stegt oksekød samt en hummer vermicelli som smagte helt igennem himmelsk. Som tilbehør til hovedretten fik vi stegt pak choy og ris. Deserten var jeg personligt meget spændt på, da det er sjælendt at jeg finder deserter særligt ophidsende når jeg er ude at spise. Men den her var i en klasse for sig. For det første var den noget at det smukkeste jeg har set og så smagte den også derefter. En blanding af blød chokolademousse, hinbær støv og lichi-is med kokos knas. Lige i øjet.

Betjeningen var hurtigt og høflig. Til tider var det helt komisk da vores tjenere var så elegante og høflige at det næsten blev for meget. Men efter en halv flaske vin og to cocktails glemte man det langsomt som aftenen skred frem. Jeg savnede måske et lille øjeblik hvor man bare kunne side og nyde aftenen. Stemningen var hyggelig man det var svært at afgøre om man sad på en meget dyr og fin restaurant eller et sted der kunne afholdes børnefester. Kort sagt, Yauatcha er helt klart værd at besøge igen. Jeg har valgt at give Yauatcha 5/6, da madoplevelse i sig selv var fejlfri, men selve servicen måske var lige i overkanten.

Hawksmoor seven dials 4/6

Søndag, og det betyder en ting. Sunday roast. Et af de bedste steder for dét, skulle efter sigende være den meget rustikke Hawsmooe Seven Dials restaurant i Soho. Stemnigen indenfor var varm og rustik med en fin indgang og venlige betjening til at tage imod overfrakker.

Vi blev vist hen til vores bord og vores tjener kom hurtigt og smilende ned til os.  Han var meget afslappet og talte til os i øjenhøjde, stort plus. Vi fandt hurtigt ud af at vi ikke var de eneste der var ankommet for sunday roast. Den var næsten udsolgt og vi var heldige at der var noget tilbage til os. Vi skulle vente lidt på maden men den var bestemt ventetiden værd. Kødet var mørt og lækkert og sammen med yorkshire pudding, roast potatoes, grøntsager og gravy var det en perfekt udgave af en Sunday roast. Alt i alt, sød betjening og hyggelige omgivelser. Jeg har givet Hawksmoor Seven Dials 4/6.

Smack lobster 3,5/6

Det sidste mad-sted jeg havde valgt inden turen gik hjem af, var Smack lobster. Smack lobster er et lille sted placeret meget tæt på Chinatown. Deres specialitet er lobster rolls med tilbehør. Stedet er enkelt indrettet og noget vi bed mærke i var, at der ikke var særlig travlt. Klokken havde lige rundet 10:30 så stadig lige tidligt nok til frokost. Vi kunne dog hurtigt mærke at der kom flere og flere folk i takt med at tiden gik. Vi bestilte to lobster rolls. En “classic” og en “samurai” med dertilhørende pommes fritter og hummer bisque.

Med en frisk salat og lækker dressing var der bred enighed om at “samurai’en” var bedst. Tilbehøret var ikke fantastisk men var velsmagende og fungerede fint sammen med hummeren.

Smack lobster er et dejligt lille sted når man er ude efter et lækkert og hurtigt måltid. Før denne tur til London havde jeg aldrig smagt hummer før. I London fik vi nærmest hummer hver dag. Jeg har valgt at give stedet 3,5/6. Jeg vandrede lidt mellem 3 og 4 fordi prisen får en menu var 16 hvis man valgte hummer. Og ja det er lidt dyrt men jeg kom frem til, at siden det er hummer man får, er jeg overbærende med prisen.

Derudover

Udover alt den gode mad, så vi selfølgelig også en hel del andre ting. Er man i London skal man selfølgelig ind og se Teater. Hjemmefra havde vi bestil billetter til  “The Phantom of the opera” på Her Majestys theater. “Phantom of the opera” er mit yndlings stykke og det har det altid været siden sidst jeg så det i London for mange år siden.Derfor kunne turen i teateret kun få 5/6.

“The British Museum” var klart også et besøg værd. Eftersom det er et kæmpe enormt museum er det nok en god ide at sætte hele dagen af til museums kiggeri. Vi havde kun få timer og nåede langt fra halvdelen. Andre museer der er værd at besøge er “The Natural History Museum” hvorfor? Fordi de har dinosaur, sååå simpelt.

En kirke fra fortiden

Hvis man mangler en lille grøn plet, midt i storby larmen, kan man altid smutte forbi “St. dunstan church”. Det er en mindre ruin af en kirke fra 1200 tallet som stadig er placeret midt inde i byen. Væggene er fuldstændig overbegroet med slyngplanter og mos, men stedet er stadig enormt smuk og fredfyldt. Jeg har givet den gamle kirke ruin 5/6 fordi hele området rummede en stemning der var næsten magisk.  Den er det perfekte tilflugtsted midt inde i en storby.

På tur i Chinatown

En sidste ting vi valgte et lægge et smut forbi var Chinatown. Siden vi ikke havde meget tid blev det en kort fornøjelse. Men det er helt sikkert at jeg skal til Chinatown igen. De har et væld at lækre restauranter med traditionel kinesisk mad samt en masse orientalske butikker, jeg  hurtigt kunne købe mig fattig i. Chinatown får 5/6 for sin autentiske stemning og lækre råvare.

Harry potter!

Hele grunden til at turen gik til London var at vi skulle besøge Warner Bros studio tour- the making of Harry Potter. Jeg nævner dette her som det sidste fordi det absolut var den største oplevelse ved denne tur. Derfor har jeg også givet den 6/6 på skalaen. Jeg har altid været kæmpe Harry Potter fan, så for mig at gå rundt mellem alle rekvistitter og kustumer var helt igennem magisk. Det kostede omrking 400 kr. pr person, så ikke engang ligeså dyrt som jeg havde regnet med.

Hjemmefra havde vi forudset at turen derud blev lang og besværlig. Studiet lå i Watford. Et stykke udenfor London. Trods det, skulle vi bare med et tog og en tour-bus, så var vi ved hovedindgangen. Det kostede omrking 16 pund pr. mand tur-retur, men det gjorde jeg gerne for sådan en oplevelse. Hvis der er en ting jeg skulle sætte en finger på. Så var det måske maden. Den er ikke ligefrem nogen gastronomisk oplevelse og så ligger priserne alt for højt. Den halv kedelige mad er selfølgelig en mindre bagatel, det er jo trods alt ikke maden man er der for.

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar