Ramsløgs focaccia

marts 16, 2017
focaccia

Vildt inspireret focaccia

Jeg er kommet til at holde utrolig meget af dette italienske mad brød med ramsløg. Sprødt, saftigt og med masser af smag fra de friske ramsløg, mums mums mums! Det eneste der er irriterende ved dette brød er at det bliver spis, den samme dag som det bliver lavet.

Find opskriften på ramsløgssalt og smør HER

Ramsløgs focaccia
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Italien
Ingredienser
  • Ramsløgs pure af et bundt friske ramsløg
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • Ramsløgssalt til at drysse udover til sidst (kan udelades)
  • 1 pakke tørgær
  • 300 ml lunkent vand
  • Olivenolie til at pensle med
Fremgangsmåde
  1. For-varm ovnen til 200 grader.
  2. Bland tørgær, vand og olie i en skål. Lad det står i 10 minutter. Tilsæt herefter ramsløgspure og rør rundt (lidt til at toppe af med).
  3. Tilsæt langsomt mel og salt til gær blandingen.
  4. Rør godt rundt med en tre-ske, til dejen samler sig.
  5. Vend dejen ud på køkkenbordet og ældt med hænderne ved at folde siderne ind mod midten. Gentag denne process i 5 minutter indtil dejen er fast og elastisk.
  6. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 30-40 minutter.
  7. Klargør 2 bredepander med bagepapir og en smule olivenolie i bunden.
  8. Del dejen i to og pres dejen flad så den dækker hele bredepanden.
  9. Bland det sidste ramsløgspure med oliven olie og held det ud over den flade dej og drys med ramsløgssalt eller almindelig havssalt.
  10. Lav små kratere med fingrende så oliven kan trænge ind i brødet når det bliver bagt.
  11. Lad brødet stå tildækket et varmt sted i 15-20 minutter.
  12. Bag focaccia brødet i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  13. Serveres både varmt og kold med en god klat ramsløgs smør (hvis man ikke allerede på dette tidspunkt, har fået nok af ramsløg).

focacciaStil dejen til hævning et lunt sted. Når dejen har hævet til det dobbelte, rulles den flad og vendes ned i en klargjort bredepande. Drys med hakkede eller purerede ramsløg, ramsløgssalt og olivenolie. Lav små huller i dejen, ved hjælp af fingrene så saft og kraft kan trænge ind i brødet.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar