Hjemmelavet sennep med løgkarsefrø

august 11, 2019
Hjemmelavet sennep

Hjemmelavet sennep med løgkarsefrø

Hjemmelavet sennep er faktisk utrolig nemt at lave! Det kræver meget få ingredienser, så hvorfor ikke prøve denne udgave med løgkarsefrø? Løgkarse er en plante af senneps familien hvilket vil sige at den har meget tilfælles med både raps og almindelig gul sennep. Derfor er det oplagt at bruge denne vilde plante i en såkaldt VILD sennep!

Den vilde sennep er grov og måske mere stærk end den man er van til fra butikken. Den er dog helt fantastisk til gril menuen eller i diverse saucer og marinader.

Løgkarse er ovenikøbet dokumenteret som værende et af verdens ældste krydderier. Læs mere om løgkarse og indsamling af frøene i linket nedenunder!

Nyttige links

Løgkarsefrø – Info og indsamling

Hjemmelavet sennep med løgkarsefrø
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 dl løgkarsefrø
  • 0,5 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 1 spsk honning
  • 0,5 spsk sukker
Fremgangsmåde
  1. Kom løgkarse frøene i en morter og knus frøene, hvorefter eddike og olie tilsættes.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og kør videre indtil man står med en grov sennep.
  3. Smag sennepen til med eddike og sukker.
  4. Brug senneppen med det samme eller kom den på køl i rene skoldede glas. Den kan holde sig op til 2 uger på køl.

Her ses de indsamlede skulper fra løgkarse planten. På billedet er jeg i gang med at sorterer plantedelene fra frøene. Dette gør jeg ved at bruge vinden og lade den fange de uønskede dele.

Velbekomme!

Forslået