Hjemmelavet sushi med vilde grøntsager

april 26, 2018
sushi

Vild sushi

Sushi er mega lækkert, og er efterhånden blevet en af mine yndlingsspiser. Men det kan være en dyr fornøjelse at tage ud og spise sushi hver gang trangen byder sig. Men man kan faktisk gøre det utrolig billigt, ved at lave det selv og bruge vilde råvare fundet i naturen. Ud over de vilde råvare skal man selfølgelig bruge ting fra den asiatiske butik som sushiris, riseddike, en sushimåtte og noritang. Derudover kan man også vælge at putte andre ting i som fisk (Som skal have været frosset ned ved -21 grader i mindst 24 timer) eller en vegansk udgave med æggekage.

De vilde grøntsager brugt til denne opskrift er japansk pileurt, løgkarse, ramsløg og dunhammer. For mere information og planterne, kan du trykke på ikonet “Vilde råvare” i menuen øverst på siden.

Sushi med dunhammer, japansk pileurt og løgkarse.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Japan
Ingredienser
Risene:
  • 5 dl sushiris
  • 5 dl vand vand
  • 5 spsk riseddike
  • 3 spsk mirin eller sukker
  • 1 tsk salt
Fyld:
  • 1 pakke noritang
  • Vilde grøntsager som japansk pileurt, dunhammer, skvalderkål, løgkarse og ramsløg.
  • Fisk som tun eller laks
  • 5 æg
  • Lidt salt
Fremgangsmåde
Risene:
  1. Kom risene i en skål, fyld den med vand og vask risene godt igennem. Kassér vandet, når det er mælkehvidt. Gentag denne proces indtil vandet er klart.
  2. Dæk nu risene med vand og lade dem stå i blød i 30 minutter.
  3. Herefter kommes risene i igennem en sigte.
  4. Kom nu risene i en gryde sammen med 5 dl vand. Bring den i kog over middel varme.
  5. Når vandet koger skures der ned til laveste varme, behold låget på og lad risene koge i 10 minutter.
  6. Tag gryden af varmen og lad risene stå og trække i ydeligere 10 minutter, også med låget på.
  7. Lad risene køle af ved at sprede dem ud på fx et fad. Tilsæt nu eddikeblandingen, og køl risene ned til stuetemperatur. Brug eventuelt en vifte eller lignende.
Æggekage
  1. Pisk æggene sammen med en smule salt og vend massen ud på en varm olieret pande.
  2. Lige inden omeletten er færdig foldes den på mindten. Når omeletten er afkølet skæres den ud i aflange tynde stykker.
Makiruller:
  1. Skær fisk og grøntsager ud i tynde stykker.
  2. Placer et stykke noritang på sushimåtten med den glatte side nedad. Fordel risene i et tyndt lag ud på tangen. Lad lidt tang være frit i toppen.
  3. Læg det ønskede fyld på midten af tangen og begynd at rulle sammen.
  4. Rullen rulles helst stramt sammen.
  5. Fugt en skarp kniv og skær rullen ud i 8-10 stykker.
  6. Server sushien med soya og wasabi.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar