3 hurtige med ædelgran!

august 10, 2019
ædelgran opskrifter

Opskrifter med ædelgran

Her har jeg samlet tre hurtige opskrifter med ædelgran. De tre opskrifter kan bruges som supplement i andre mindre retter og foretter.

Ædelgran (Abies) er en slægt af graner der rummer omrking 40 arter der alle er spiselige. Denne slægt kan særligt kendetegnes af opretstående kogler der falder fra hinanden ved modenhed. Kronen er kegleformet og barken, glat og syner ofte grå af harpiks. Barken sprækker op i firkantede plader og bliver rødbrun når træet bliver ældre. Ædelgran kan særligt findes i kølige og skyggefulde områder med mineralrig jorde. Det er generelt en meget almindelig art nært knyttet til mellem og syd-europæiske skovområder

Ædelgran chips – Friterede kogleskæl fra ædelgran

Ædelgran chips er friterede kogleskæl fra ædelgran. De sprøde chips kan spises som de er, eller bruges som et lidt alternativt supplement i diverse småretter og foretter.

Ædelgran chips

Syltede kogleskæl fra ædelgran 

Syltede kogleskæl fra ædelgran er som taget ud af det nye nordiske køkken. Inspirationen kom fra Restaurant Noma og Restaurant Domestic som begge har brugt denne smukke nordiske råvare. De syltede kogleskæl er ikke kun smukke, de smager også dejligt! Smagen er mild og kan beskrives som sprød og saftig med noter der minder om granskov. Brug de syltede kogleskæl i salater, til fisk eller andre småretter.

Syltede kogleskæl

Sukkersyltet ædelgran

Sukkersyltet ædelgran er den søde svar på syltet ædelgran. Brug de sukkersyltede kogleskæl fra ædelgran i deserter, til kage eller i drinks. Selve siruppen kan også bruges som topping på pandekager, is og yoghurt, eller til at marinerer frugter og bær.

Sukkersyltet ædelgran

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar