Syltede kogleskæl fra ædelgran

juli 27, 2019
Syltede kogleskæl

Syltede kogleskæl fra ædelgran

Syltede kogleskæl fra ædelgran er som taget ud af det nye nordiske køkken. Inspirationen kom fra Restaurant Noma og Restaurant Domestic som begge har brugt denne smukke nordiske råvare. De syltede kogleskæl er ikke kun smukke, de smager også dejligt! Smagen er mild og kan beskrives som sprød og saftig med noter der minder om granskov. Brug de syltede kogleskæl i salater, til fisk eller andre småretter.

Ædelgran (Abies) er en slægt af graner der rummer omrking 40 arter der alle er spiselige. Denne slægt kan særligt kendetegnes af opretstående kogler der falder fra hinanden ved modenhed. Kronen er kegleformet og barken, glat og syner ofte grå af harpiks. Barken sprækker op i firkantede plader og bliver rødbrun når træet bliver ældre. Ædelgran kan særligt findes i kølige og skyggefulde områder med mineralrig jorde. Det er generelt en meget almindelig art nært knyttet til mellem og syd-europæiske skovområder

Nyttige links

Ædelgran – identifikation og tilberedning

Syltede kogleskæl fra ædelgran
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 1 stor portion kogleskæl fra ædelgran
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 2 dl sukker
Fremgangsmåde
  1. Bræk koglen op ved at give den et vrid på midten.
  2. Pluk nu kogle-skællene ud fra centrum (Brug eventuelt handsker da overfladen kan være temmelig klistret af harpiks).
  3. Fjern den lille grønne snip der sidder bagpå samt de unge frø de sidder tættest på midten, da de er bitre (Med den rigtige teknik kan man rive frøet af sammen med det yderste lag skind).
  4. Varm eddiken op i en gryde og opløst sukkeret heri indtil sukkeret er helt opløst.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt vandet. Lad eddikelagen køle helt af inden den hældes over kogle skælene. Luk glasset til og lad skællene sylte i mindst en dag inden brug.
  6. De syltede plantedele kan holde sig i flere måneder på denne måde.

Velbekomme!

Forslået