Vild hummus toppet med lam og urter

april 7, 2018
hummus

Vild humus, verdens sundeste?

Måske er der her tale om verdens sundeste humus. Den kan i hvert fald hurtigt blive ligeså sund og nærende som en udrensende smoothie eller juice. Måden hvorpå man kan opnå dette er ved at bruge de rigtigt råvare. I dette tilfælde er der tale om en række forskellige vilde urter, der har både nærende og medicinske egenskaber. Planter som brændenælde og mælkebøtte regnes for nogle af de sundeste planter i naturen, overhovedet. Med deres høje indhold af vitaminer og mineraler, er der stort set intet der kan måle sig med dem. Andre planter som ramsløg, skvalderkål og røllike har alle været brugt til bekæmpelse af forskellig sygdomme og skavanker, bland andet skørbug, gigt og forkølelse.

Planter som løgkarse og mælkebøtte kan virke bitter for nogen. Jeg indrømmer også at mælkebøtten kan være en kende for bitter, selv for mig. Men bitterheden er sjældent at spotte når man bruger dem i den rigtige sammenhæng, som f.eks i en fed og cremet hummus.

Ved at tilføre disse planter til vores mad får vi både en super god smagsoplevelse, samtidig med at vi opbygger vores immunforsvar. Brug derfor 3-5 forskellige vilde urter i din hummus og hver ikke bange for at eksperimentere. Det handler om at være nysgerrig prøve sig frem.

Hummus og lam?

Jeg valgte at toppe min humus af med resterne fra årets påskelam. Det var en super lækker måde at få brugt de sidste rester på en lidt anderledes måde. Normalt bruger man hakket lam eller oksekød til at toppe hummusen af med, men jeg syntes at de større stykker kød fungerede helt perfekt. I øvrigt blev årets påskelam det bedste hidtil. Se hvordan du laver den møreste lammekølle HER.

Grøn vild hummus med lam
 
Skribent:
Hjemland: Østen
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • Hummus opskrift:
  • 1 dl tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter.
  • 1-2 spsk. tahin.
  • 2 dl olivenolie.
  • 1-2 tsk. stødt spidskommen.
  • 1 smule salt og pepper.
  • 4-5 dl vilde urter som: ramsløg, røllike, brøndkarse, mælkebøtte, brændenælde, skvalderkål, løgkarse, strandbede eller gåsefod)
  • Saften af 1 økologisk citron.
Fremgangsmåde
  1. De tørrede kikærterne skal ligge i blød i en skål med vand natten over. Kog dem herefter i 40-60 minutter i det vand som de har ligget og trukket i sammen med en smule salt.
  2. Hvis man bruger kikærter fra dåse drænes de under rindende vand.
  3. Blancher de blandede urter ved at hælde kogende vand over dem så de falder sammen.
  4. Blend kikærterne sammen med, tahin, olivenolie, citronsaft og blancherede urter. Konsistensen skal være en lind og blød masse.
  5. Top humusen af med olivenolie, rester fra påskelammet eller ristede kikærter.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar