Varna Palæet 24-02-2017

marts 2, 2017
Varna palæet

Galla aften!

Så er der dømt Galla! Hvad svarer man, når ens kæreste spørger om man vil med til Galla aften sammen med hans arbejde på Varna palæet? Ja da! Som pige, tror jeg ikke der var nogen anden mulighed. Smukke kjoler, dans og ikke mindst, god mad. Jeg er så klar!

Varna i skovbrynet

Varna palæet, opført i 1900 tallet, med sin placering skovbrynet af Marselisborg skov i Aarhus centrum, har på mange måder, længe været en prinsesse drøm. Når man er født og opvokset i Aarhus, har man ofte gået forbi det smukke palæ, på gåture i skoven. Jeg har ofte tænkt, hvordan det mon så ud indenvendig og hvordan maden var. Det fik jeg så endelig chancen for at opleve her i weekenden! Jeg glædede mig som et lille barn til at se det og ikke mindst, smage menuen!

Mad og vin

Det startede rigtig fint da vi trådte indenfor i Varna palæet. Vi blev mødt af folk til at tage vores jakker og byde os velkomne med velkomst-bobler. God start, der var smukt i entreen og den bugnede af mennesker i fint tøj. Da vi efterhånden trådte længere ind i palæet blev vi mødt af flere folk, samt en masse små “samtaleborde” med snacks. Jeg var ikke bleg for at lange til fadet, da jeg var ved at dø af sult. Snacksene bestod af nogle sprøde flager, som jeg først troede var flæskesvær som senere viste sig at være forkert. De smagte noget hen af en røget popkorns chips. Til de sprøde flager var der en trøffel krem samt malt grissini. Lækkert og lige i øjet.

Forret nummer 1

Efter velkomst talen fik vi hurtigt sat os ned med et glas lækker og frisk hvidvin. Indretningen, var meget anderledes end jeg havde forventet. Der var store mørke søjler rundt omkring i rummet samt gule gardiner der prydede vinduerne. Stilen var nok en smule gammeldags, men stemningen var herlig. Tjenerne var søde og kom hurtigt med foretten. Den bestod af pikvar, purløgsolie, jordskokpure og en bisque på pikvar og friske urter. Sammen med nogle nybagte brød smagte den himmelsk. Varna menuen kom rigtig godt fra start og den næste forret var lige på trapperne. Før vi kunne dykke ned i den næste forret, skulle alle gæster bevæge sig udenfor til fællesfoto i den februar kølige luft. Endnu et godt glas hvidvin hjalp med at genvinde varmen igen.

Forret nummer 2

Anden forret, bestod af stegt torsk, gulerod, porre, bønner, pureret samt syltet hokaido græskar og en hummer sauce (bisque). Nu dalede min begejstring en smule. Torsken var ikke sprødstegt som tjeneren sagde den ville være, og jeg forstod aldrig hvad den syltede og purerede græskar gjorde på tallerkenen. Hummer saucen var kraftig og lige efter den meget smagfulde første forret, så mindede denne ret alt for meget om den forhenværende. Men igen var der dejlig vin til, ingen tilføjelser der.

Hovedret

Hovedretten kom hurtigt derefter. Tjeneren præsenterede den som: Rosastegt kvæg, spidsbryst, bagt og pureret knoldselleri, pommes anna, beder, svampe og syltede løg. En anden tjener kom rundt med en kraftig trøffel sauce, som ikke smagte af trøffel.  Alt i alt var den en dejlig hovedret, lige bortset fra den tørre blok af spidsbryst der lå ved siden af det flotte rosa kød. Det så ikke særlig pænt ud, og det løftede ikke retten. Udover dét var resten veltilberedt og passede godt sammen. Jeg savnede måske en smule nytænkning, stedet taget i betragtning. Men hvornår går man nogen sinde galt i byen med noget lækkert kød, en god kartoffel og sovs?

Dessert

Efter den lidt tunge hovedret og den kraftige vin, trængte jeg efterhånden til noget friskt og syrligt. Efter den meget “typiske” menu sammensætning, forudså jeg at desserten ville indeholde noget enten med passionsfrugt eller chokolade. Da jeg så den gullige is på min tallerken ved siden af en mørk chokolade blok, var jeg ikke i tvivl. Passion frugt is, en bar af chokolade mousse kage, samt cremede gelleer af passion og hvid chokolade. Kort sagt var det en fin cremet og sød dessert som de færreste ville afvise. Alligevel savnede jeg noget lidt lettede at slutte af på. Når man er godt mæt efter 3 retter, hjælper det ikke just med en tung dessert. Igen, en smule mere nytænkning men den smagte som en god dessert skulle smage. 

Afsluttende ord

Alt i alt var aftenen på Varna, en dejlig aften. Indretningen var lidt gammeldags men stemningen og selvskabet var helt i top. Maden kom hurtigt, den var veltilberet og smagte dejligt men kunne godt bruge lidt finjurstering hist og her. En ting jeg ikke kunen sætte en finger på, var vinen. Alle vine var nøje sammensat og passede perfekt (efter min mening) til alle retterne. Måske lige med undtagelse af dessert (port) vinen. Den var liiige i overkanten til mig.

Jeg har valgt at give min oplevelse af Varna palæet, 4/6, da betjeneingen både var venlig og hurtigt. Maden var i bund og grund god men ikke uforglemmelig, og stemningen var varm og hyggelig.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar