Lammekølle i imiteret “jordovn” med nye kartofler og ramsløg

marts 30, 2018
lammekølle

Lammekølle i imiteret “jordovn”

Det er en kendt tradition at man spiser lammekølle ved påsketid i Danmark. Jeg er efterhånden også begyndt at holde meget af at servere lam ved denne højtid. Jeg ser påsken som en mulighed for at lege med et helt fantastisk stykke kød, som man senere kan nyde med dem man holder af. Det er en smuk tanke.

Moden jeg ofte har fået serveret påskelam på, er rosastegt. Det lyder vildt lækkert, men jeg har sjældent været den helt store fan af det. Efter min mening kan det hurtigt få for meget og blive en tør oplevelse. Derfor besluttede jeg mig for at prøve noget helt nyt. Jeg ville forsøge at lave en imiteret “jordovn”.

Der indgår dog ingen jord i denne opskrift, men det er meningen at resultatet skulle blive nogenlunde det samme som man får ved en rigtig jordovn. Dette kan man opnå ved, at forsegle låget på en stegeso med en dej kant. Dette gør det umuligt for væske at slippe ud og fordampe. Derfor vil kødet blive tilberedt i sin egen vædde og dermed også bibeholde al sin saft og kraft. Efter mit første forsøg med den imiterede “jordovn” fandt jeg ud af, at dette er moden jeg vil tilberede lam fremover. Kødet bliver så helt igennem mørt og lækkert og smagen er helt fænomenal. Derudover vil den saft som kødet afgiver, tilberede de grøntsager der ligger sammen med kødet. Alt får en helt fantastisk smag af både lam og ramsløg, som man ikke kan få på nogen anden måde!

Langtidsstegt lammekølle med græsk yoghurt og ramsløg
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 persiner
Ingredienser
Marinade:
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1,5 tsk salt.
  • 1 håndfuld friske ramsløg
  • 2 spsk garam marsala (kan undlades)
Lammekølle:
  • 1 lammekølle med ben på ca. 2 kg
  • 1 pose nye kartofler
  • 1 håndfuld ramsløg
  • 1 håndfuld skvalderkål eller andet grønt efter eget valg.
Dejkant:
  • 2 dl hvedemel
  • 0,5 dl vand
Fremgangsmåde
Marinade:
  1. Blend ramsløg sammen med græsk yoghurt, garam marsala og salt.
Lammekølle:
  1. Dup lammekøllen tør med køkkenrulle og rids skindet med en skarp kniv.
  2. Smør nu køllen godt ind i marinaden og læg den i stegesoen oven på kartofler og ramsløg.
  3. Rul en lang pølse af den simple dej og læg den langs kanten på stegesoen.
  4. Dæk nu køllen med flere ramsløg og kom låg på så dejen ikke tillader noget væske at slippe ud.
  5. Steg lammekøllen i ovnen i ca. 5 timer ved 140 grader.
  6. På nuværende tidspunkt burde kødet være smeltende mørt og nemt kunne pilles af benet.
  7. Gem den lækre væde som kødet har afgivet og lav en fantastisk sauce med den.

Smør nu køllen godt ind i marinaden og læg den i stegesoen oven på kartofler og ramsløg. Rul en lang pølse af den simple dej og læg den langs kanten på stegesoen. Dæk nu køllen med flere ramsløg og kom låg på så dejen ikke tillader noget væske at slippe ud. Steg lammekøllen i ovnen i ca. 5 timer ved 140 grader.

Velbekomme!

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar Vild hummus toppet med lam og urter | Opskrifter - Snilde april 12, 2018 at 11:24 pm

    […] I øvrigt blev årets påskelam det bedste hidtil. Se hvordan du laver den møreste lammekølle HER. Grøn vild hummus med lam   Print Skribent: Stephanie Straube Alemanno Hjemland: Østen […]

  • Skriv et svar