Hybenrose marmelade
Hjemmelavet hybenrose marmelade er oplagt at lave om sommeren. Den har den smukkeste pink farve og smagen er let parfumeret og honningagtig. Udover at være et velsmagende pålæg kan marmeladen også bruges i desserter, blandt andet som en sød blomsteragtig sauce til isen.
Hybenrose marmelade
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
Skribent: Stephanie Straube Alemanno
Ingredienser
- 2 dl vand
- 4 dl hybenrose kronblade
- 3 dl pektinsukker
- 3 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Kom vand og kronblade i en gryde og skru op for varmen. Lad det simre i 10 minutter
- Tilsæt citronsaft. Nu bliver farven mere fremtrædende!
- Tilsæt sukkeret og lad det simre i 20 minutter.
- Som den ser ud nu vil marmeladen virke meget tynd, men den vil tykne når den køler af.
- Kom den varme marmelade i rengjorte glas og kom låg på.
- Under de rigtig forhold kan marmeladen holde sig i ca. 2 måneder på køl.
Velbekomme!
Ingen kommentare