Scrambled eggs med hybenroser

juni 9, 2019
Scrambled eggs

Scrambled eggs med hybenroser?

Scrambled eggs med hybenroser, smager helt eventyrligt godt, men lyder måske underligt i første omgang. At bruge roser som krydderi i madlavningen er specielt kendt fra Mellemøsten hvor de bruges til at tage de mest simple retter til helt nye højder. De kan nemt bringe minderne frem og tankerne væk til 1001 nats eventyr. Jeg lover, at når man først har prøvet at tilsætte roser til sine æg, så går der ikke mange timer før man får lyst til en ny portion! Smagen fra roser er nemlig både krydret og parfumeret, og de kan bruges enten friske eller tørret.

Nyttige links

Rosensalt – Velduftende kryddersalt

Ras el Hanout med hybenroser 

Scrambled eggs med roser
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 spsk smør
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 stor håndfuld friske hybenrosenblade (andre roser kan også bruges)
  • Lidt salt og pepper
Fremgangsmåde
  1. Varm smørret op på en pande på middelvarme.
  2. I mellem tiden piskes æggene godt sammen med mælk, salt og peber.
  3. De friske rosenkronblade hakkes groft og blandes i æggemassen.
  4. Kom æggeblandingen på panden og rør lidt rundt.
  5. Rør konstant ved middel varme.
  6. Tag panden af varmen når æggene har den ønskede konsistens (Jeg kan bedst li mine æg lidt bløde og ikke alt for tørre)
  7. Pynt eventuelt med en smule rosensalt og finthakkede roser på toppen.

Pisk æggene godt sammen med mælk, salt og peber. Tilsæt herefter grofthakkede rosenkronblade. Kom æggeblandingen på panden og rør lidt rundt. Rør konstant ved middel varme. Tag panden af varmen når æggene har den ønskede konsistens. Pynt eventuelt med en smule rosensalt og finthakkede roser på toppen.

Velbekomme!

Forslået