Rosensalt – Velduftende kryddersalt

juni 7, 2019
rosensalt

Rosensalt

Rosensalt er det smukkeste og mest aromatiske salt som du kan forestille dig. At lave sin egen rosensalt er nemmere end du tror og der er virkelig intet bedre end af bruge egne hjemmelavede og konserverede sager når det bliver vinter og vejret er gråt og trist. Den hjemmelavede rosensalt er fantastisk at bruge til æg eller man kan også eksperimentere med en rosensaltet fisk eller ceviche. Eller man kan gå i en helt anden retning og bruge det som en velduftende badesalt.

Rosensalt - Velduftende kryddersalt
 
Skribent:
Ingredienser
  • 200 g flagesalt (Eller lige dele flagesalt og groft havsalt)
  • 1 stor håndfuld friske rosenblade
Fremgangsmåde
  1. Kom grofthakkede roser og saltet i en blender eller foodprocessor.
  2. Blend saltet, indtil det har et smuk rosenrød farve.
  3. Hæld saltet ud på en bageplade klargjort med bagepapir.
  4. Lad saltet tørre i ovnen ved 40 grader varmluft til det er helt tørt (Mellem 1-3 timer alt efter mængden af salt).
  5. Kom saltet i lufttætte beholder og brug det indtil der ikke er mere!

Velbekomme!

Forslået