5 Hurtige med Hyldeblomst
5 hurtige med hyldeblomst er fem nemme grundopskrifter med hyldeblomster. Ved at følge alle opskrifterne kan man hurtigt få dannet sig et overblik over årets høst, så smagen af hyldeblomster kan nydes igennem hele sommeren og måske også lidt ind i efterår og vinter.
Hyldesblomstsaft:
Det første jeg går i gang med er hyldeblomstsaft. Det skal stå og trække i nogle dage så det er rarest at få det klaret først. Der er virkelig intet der slår et glas iskoldt hyldeblomstsaft på en dejlig sommerdag. Opskriften på MIN bedste hyleblomstsaft kan du finde HER.
Hyldeblomst te (tørret):
Det næste jeg gør er at smide en god portion afklippede hyldeblomster i ovnen ved 30-40 grader varmluft (eller lade dem tørre i solen) til de er knastørre. Blomsterne må helst ikke blive for brune, så mister de deres gode smag! Dette kan man undgå ved at tørre dem ved så lav varme som muligt.
Hyldeblomstsukker:
Hyldeblomstsukker, er blomsteragtig, sød og aromatiskden. Det er den mest perfekte måde at fange den ultimative smag af sommer! For mig er hyldeblomstsukkeret fuldstændig uundværlig, da den velduftende sukker kan bruges i alt ligefra alskens desserter og kager til syltelager, marinader og dressinger. Du kan finde opskriften HER.
Hyldblomst eddike:
Hyldeblomsteddike er super lækkert i dressinger eller skaldyr så det er bare med at få det gjort! Det er faktisk meget enkelt. Kom hyldeblomster og citronskiver i et glas sammen med hvidvinseddike og lad det stå og trække i mindst 1 uge. Den færdige eddike er også bare smuk at have stående på en hylde i køkkenet. Jeg elsker at kunne vende tilbage til mine hengemte ting når vinteren melder sin ankomst og sommeren føles langt borte.
Hyldeblomstlikør:
Hvis du elsker hyldeblomster så MÅ du bare prøve denne hyldeblomstlikør! Duft og smag er intens af sommer og kan nydes iskold som der er eller bruges i sommerlige drinks og punch. Kom så mangle afklippede hyldeblomster som muligt i et sylteglas sammen med citronskiver (og måske en stang vanilje). Tilsæt 400 sukker og en flaske vodka eller gin og lad den stå og trække i mindst 3 uger eller til du synes den er som den skal være!