Humleskud med cremede scrambled eggs

maj 14, 2019
Humleskud med scrambled eggs

Humleskud med scrambled eggs

Humleskud med scrambled eggs er vild mad når det er allerbedst. Det er en enkel men enormt lækker lille ret som hverken kræver meget tid eller overnaturlige kokkeevner at lave. Humleskud med scrambled eggs er inspireret af en anden klassiker, nemlig grønne asparges med scrambled eggs. Jeg kom på denne ret da jeg ofte bruger humleskud som asparges og man må sige at æg og humle fungerer glimrende sammen!

Humleskud

Humleskud er de små nye skud der kommer fra humlen i maj-juni. De er sprøde og smager dejligt at en blanding af ærter og asparges. Høst humleskudene fra der hvor  de selv knækker af (ligesom asparges) og gå særligt efter de tykkeste skud, da de smager bedst. Udover mad på bordet, så gavner det også planten at høste topskuddene da holder planten sund og smuk. Humleskudene kan spises rå men de er bedst stegt i en smule smør eller blancheret (kogt ved svag varme) i letsaltet vand.

Humleskud med cremede scrambled eggs
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
 • 1 bundt humleskud pr person
 • 7 store æg
 • 0,6 dl piskefløde
 • 20 g smeltet smør
 • Salt og peber
 • Brunet smør (kan udelades)
Fremgangsmåde
Scrambled eggs:
 1. Brug en gaffel til at piske æg, fløde og smeltet smør sammen i en skål. Tilsæt salt og peber.
 2. Kom æggene i et vandbad og lad dem varme stille og roligt op under konstant omrøring indtil de er faste men stadig cremede. Det burde tage 15-20 minutter (Man kan også bare komme æggeblandingen i en pande og tilberede dem nænsom ved middelvarme).
Humleskud:
 1. Knæk eventuelle seje ender af humeskudene og blancher dem i en gryde med letsaltet kogende vand.
 2. Anret humleskudene på en tallerken med en skefuld scrambled eggs urter og brunet smør.
Note:
 1. Brunet smør er smør der er blevet opvarmet indtil vallen karamelliserer og smørret bruser op. Det giver en unik nøde agtig aroma til retten som jeg selv ikke vil være for uden, men det er ikke en nødvendighed for retten. Kun ren luksus.

Server humleskudene med de cremede scrambled eggs som en sund og nærende morgenmad, brunch eller frokost, måske med et lille stykke brød til.

Velbekomme!

Forslået