Lammekoteletter med kikærter og mælkebøtte

april 12, 2020
Lammekoteletter

Lammekoteletter og mælkebøtte

Lammekoteletter med kikærter og mælkebøtte. Ja du hørte rigtig, mælkbøtter! Mange kender nok mælkebøtten som et genstridigt ukrudt, men her på siden er den en højt skattet råvare. I aprilmåned vrimler det med mælkebøtte blomsterknopper som er klar til at springe ud, og de er så gode at bruge i køkkenet. De smager godt og de er gratis. Så er du glad for vild mad, så kom ud og pluk løs af de lækre mælkebøtter!

Lammekroner med kikærter og mælkebøtte
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1,2 kg lammekrone
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 dåse drænede kikærter
  • 50-100 g mælkebøtte blomsterknopper (skyldede)
  • Græsk yoghurt
  • 1 bundt ramsløg eller anden krydderurt
  • 4 spsk olivenolie
  • Saften fra 1 citron
  • En smule salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Fjern fedtet fra lammekronen og skær den ud i koteletter. Krydr dem med salt og pepper.
  2. Klargør en pande med en smule olie og smør og steg lammekoteletterne i det brusende smør indtil de har brunet godt af på begge sider.
  3. Tag kødet af og lad det hvile indtil servering.
  4. I samme pande steges blomsterknopperne sammen med kikærter i ca. 5 minutter.
  5. Blend ramsløg med olie og citronsaft. Smag til med salt og pepper.
  6. Server lammekoteletterne på en bund af kikærter med en skefuld græsk yoghurt og urtedressing.

Tak fordi du gad læse med!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået