Rosensaft – Dejlig sommerdrik

juni 8, 2019
Rosensaft

Rosensaft

Rosensaft er den bedste måde at nyde sommeren på. I juni måned blomstre hybenroserne på de danske strande og det er derfor oplagt at bruge dem i en skøn og sommerlig rosensaft. Smagen er sød og parfumeret og både duft og smag kan bringe en helt tilbage til varme sommerdage på stranden med familien. Det er både nemt og hurtigt at lave sin egen rosensaft og så har den bare den skønneste rosenrøde farve!

Rosensaften kan såmænd også bruges i desserter såvel som drinks. Brug den derfor enten til pifte kagecremen op eller bland den op med hvidvin eller champagne til en frisk og sommerlig velkomstdrink. Saften kan også gøres mere kompleks ved at tilsætte flere blomster og frugt som hyldeblomster, hindbær eller jordbær.

Rosensaft - Dejlig sommerdrik
 
Skribent:
Ingredienser
  • 2 l vand
  • 5 dl rosenkronblade
  • 1½ kg sukker
  • 1 tsk. citronsyre eller saft af 2 citroner
Fremgangsmåde
  1. Rens blomsterne fra skidt og smådyr og kom dem i en stor gryde eller skål (Undgå at vaske kronbladene, så de ikke mister deres duft)
  2. Opvarm vandet i en gryde og opløs sukker og citronsyre heri.
  3. Hæld sukkerlagen over de rensede rosenblade og stil skålen tildækket på køkkenbordet eller i køleskabet.
  4. Lad saften trække i 3-4 dage. Husk at røre rundt engang i mellem.
  5. Efter 3-4 dage sies saften igennem et rent klæde.
  6. Hæld den færdige saft i rengjorte flasker eller isterningeposer.

Skål!

Forslået