Græsk yoghurt med kompot på japansk pileurt

maj 7, 2018
Kompot

Vild kompot på japansk pileurt

Hvis du elsker rabarber kombot, så vil du elske denne her! Den er nemlig gratis da den er lavet på den vilde invasive plante, japansk pileurt. Japansk pileurt vokser rigtig mange steder rundt omkring i Danmark og den er meget svært at bekæmpe. Men hvis vi bruger den i vore madlavning den kan vi måske få bugt med den. Brug den vilde kompot sammen med en god portion græsk yoghurt og spis den som et mættende morgenmåltid eller en mindre sød dessert.

Som topping kan du bruge din yndlings granola, mysli, nødder eller crumble. Ligesom en god rabarber crumble toppede jeg min yoghurt af med min egen hjemmelavede crumble med friske rønneskud, se hvordan du laver den HER.

Græsk yoghurt med kompot på japansk pileurt
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 200 g rabarber
  • 2-3 spsk sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker eller 0,5 tsk vaniljeekstrakt
  • 400 g Græsk yoghurt eller yoghurt naturel
  • 5 spsk af din yndlings mysli, granola, nødder eller crumple.
Fremgangsmåde
Kompot:
  1. Skyl og rens den japanske pileurt og skær dem i tynde skiver.
  2. Kom dem i en gryde sammen med vaniljesukker og sukker.
  3. Lad det simre ved middelarme indtil den japanske pileurt er kogt ind til en lind og blød kompot (Omkring 10 minutter).
Anret:
  1. Kom en par skefulde græsk yoghurt i en skål og anret lidt kompot ovenpå. Drys med din yndlings mysli, granola, nødder eller crumple og måske en smule pynt i form af spiselige blomster som bellis eller kirsebærblomster.

Skyl og rens den japanske pileurt og skær dem i tynde skiver.Kom dem i en gryde sammen med vaniljesukker og sukker. Lad det simre ved middelarme indtil den japanske pileurt er kogt ind til en lind og blød kompot (Omkring 10 minutter).

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar