Forårssuppe
Forårssuppe er en grøn og fyldig suppe med alskens lækre vilde forårs grøntsager og urter bland andet, skovløg, døvnælde og dunhammer. Alle grøntsagerne til denne suppe kan hentes lige udenfor din hoveddør.
Forårsurter
Alle urter og grøntsager brugt i denne ret kan ses på billedet nedenunder. Set fra højre mod venstre er: døvnælde, skovløg, dunhammer og skvalderkål. Alle disse vilde planter er helt fantastiske på hver deres måde og bør bruges på aller bedste vis. Døvnælden fungerer som en sundere udgave af spinat men med mere aroma. Skovløg smager af en blanding af porre og almindelig løg. Dunhammer er frisk og i rå tilstand kan smagen sammenlignes med agurk. Skvalderkål er guds gave til det vilde køkken og bidrager med både aroma, smag og fylde.
- 1 hel økologisk kylling
- 1 stort bundt skvalderkål
- 6-8 dunhammer (Her er der tale om den inderste kerne)
- 4-6 skovløg eller ramsløg
- 1 stort bundt døvnælde eller brændenælde.
- Saften fra 1 citron
- Friskrevet parmesanost
- Olivenolie
- Salt og peber
- Bring en stor gryde med vand i kog.
- Når vandet koger tilsættes kyllingen(man kan vælge at skære den i mindre stykker hvis man har lyst), hakket skvalderkål, skovløg, døvnældeblade salt og peber.
- Efter 30-40 minutter tages kyllingen op og kødet pilles fra.
- Tilsæt det afpillede kød til suppen sammen med lethakket dunhammer.
- Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
- Server den varme suppe med en smule olivenolie og friskrevet parmesanost.
Hvis man ønsker mere fylde i sin suppe kan man tilføre kartofler skåret i grove tern, i de sidste 15-20 minutter af tilberedningstiden.
Velbekomme!