Hjemmelavet hyben ketchup

august 30, 2017
ketchup

Den sundeste ketchup!

Hjemmelavet ketchup er nemmere at lave end man tror og har man først prøvet det virker det dumt at købe den. Når man laver sin egen ketchup ved man 100% hvad den indeholder og man kan selv styrer mængden af sukker og krydderier. Denne udgave er ikke lavet på tomater, men på hyben frugter plukket ved de danske strande og et lille skvæt whisky. Whiskyen bidrager med en ekstra dybde af smag og hvem kan ikke lide whisky saucen fra Jensens bøfhus?

Man kan sige at det er et sundere valg at lave sin ketchup med hyben end tomater (ikke fordi tomater ikke er sunde) men hyben indeholder flere mængder c-vitamin end appelsiner og er naturligt søde. Derfor undgår man en hel del ekstra sukker i sin hjemmelavede ketchup end hvis man lavede dem med tomater.

Hjemmelavet ketchup med bagt hyben
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
  • 300 g hyben frugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
  • 1 stort løg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk fem krydderi (kanel, nelliker, pepper, stjerne anis og fennikelfrø).
  • 2 spsk æble eddike
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk whisky
Fremgangsmåde
  1. Start med at vende hyben frugterne i en smule olie og salt og bag dem så i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. (De må gerne få en smule farve, sorte kanter gør heller ikke noget)
  2. Steg nu løg og let hakket hvidløg sammen med fem krydderi i ca 1 minut.
  3. Tilsæt de bagte hybenfrugter og resten af ingredienserne og lad blandingen småsimre i 1 time.
  4. Efter 1 time blendes massen til en fin pure og hældes direkte på skoldede glas eller flasker.
  5. Opbevar den hjemmelavede ketchup på køl.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar