Hjemmelavet ketchup med bagt hyben
Skribent: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Samlet tid: 
 
Ingredienser
  • 300 g hyben frugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
  • 1 stort løg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk fem krydderi (kanel, nelliker, pepper, stjerne anis og fennikelfrø).
  • 2 spsk æble eddike
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk whisky
Fremgangsmåde
  1. Start med at vende hyben frugterne i en smule olie og salt og bag dem så i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. (De må gerne få en smule farve, sorte kanter gør heller ikke noget)
  2. Steg nu løg og let hakket hvidløg sammen med fem krydderi i ca 1 minut.
  3. Tilsæt de bagte hybenfrugter og resten af ingredienserne og lad blandingen småsimre i 1 time.
  4. Efter 1 time blendes massen til en fin pure og hældes direkte på skoldede glas eller flasker.
  5. Opbevar den hjemmelavede ketchup på køl.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/hjemmelavet-hyben-ketchup/