300 g hyben frugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
1 stort løg i tern
2 fed hvidløg
0,5 tsk fem krydderi (kanel, nelliker, pepper, stjerne anis og fennikelfrø).
2 spsk æble eddike
1 spsk rørsukker
2 spsk brun farin
2 spsk whisky
Fremgangsmåde
Start med at vende hyben frugterne i en smule olie og salt og bag dem så i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. (De må gerne få en smule farve, sorte kanter gør heller ikke noget)
Steg nu løg og let hakket hvidløg sammen med fem krydderi i ca 1 minut.
Tilsæt de bagte hybenfrugter og resten af ingredienserne og lad blandingen småsimre i 1 time.
Efter 1 time blendes massen til en fin pure og hældes direkte på skoldede glas eller flasker.
Opbevar den hjemmelavede ketchup på køl.
Recipe by Snilde at http://snilde.dk/hjemmelavet-hyben-ketchup/