Vilde tacos med lam og japansk pileurt

maj 6, 2018
tacos

Vilde tacos

Hvis du ligesom mig, aldrig rigtigt har brudt dig om de tynde majs flager som butikkerne beskriver som tacos, så burde du kaste dig ud i dine egne hjemmelavede! Før jeg begyndte at lave mine egne tacos, har jeg aldrig brudt mig om tacos eller mexikansk mad generelt. De er simpelthen så svære at spise og smagen sagde mig intet. De hjemmelavede tacos er bløde, de smager faktisk af noget og du ved 100% hvad de består af, win win! Mit bud på den bedste taco er måske også den vildeste. Hjemmelavede lune tacos med en vild creme fraiche dressing på vilde løg og løgkarse, grillet japansk pileurt, rosa steget lam, vilde mælkebøttekapers og en vild salsa. Et andet godt bud til disse vilde tacos, ville være at bruge fisk. Den japanske pileurt er meget syrlig og det ville passe perfekt til fede fisk.

Vild taco med lam og japansk pileurt
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Ingredienser
Tortilla:
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 dl varmt vand
Creme fraiche dressing:
  • 4 spsk creme fraiche
  • 1 bundt hakkede vilde urter som ramsløg, løgkarse eller skvalderkål.
  • Lidt salt og pepper
Vild salsa:
  • 2 stk tomater
  • 1 bundt hakkede ramsløg eller anden grøn urt (Bruger du ikke ramsløg kan du tilføre 1 fed hvidløg)
  • 1 frisk chili
  • Salt og pepper
Tilbehør:
  • Lammefilet eller andet lammekød
  • Japansk pileurt
  • Mælkebøttekapers, ramsløgskapers eller hyldebærkapers.
  • Feta
Fremgangsmåde
  1. Bland mel, salt og olie sammen i en skål.
  2. Tilsæt vand lidt af gangen indtil dejen hænger sammen.
  3. Æld indtil dejen er blød og elastisk. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  4. Del dejen i 12 mindre stykker og form dem til kugler. Rul kuglerne til flade pandekager og bag dem på en tør pande indtil de får en smule farve. Inden servering kan de varmes i mikroovnen.
Vild salsa:
  1. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en grov homogen masse.
Tilbehør:
  1. Krydr lammefileten og steg den 2 minutter på hver side. Pak den ind i staniol indtil den skal bruges. Kødet skal være rosa.
  2. Skær den japanske pileurt ud i skrå skiver og steg dem i en smule smør på en brandvarm pande. De er færdige når de har fået lidt grillede overflader rundt omkring uden at blive sprøde.
  3. Smuldr fetaen med fingrene.
Anret:
  1. Smør en smule creme fraiche dressing på en tortilla, herefter 3-4 stykker stegt japansk pileurt, to stykker kød, lidt vilde kapers, feta og lidt friske vilde urter på toppen.

Tacos er perfekte til middags selvskaber, da folk kan selv kan sammensætte deres egen taco alt efter hvad de selv bedst kan li. Det er også en god måde at få de vilde råvare introduceret hvis man ønsker at prøve noget nyt.

Velbekomme!

Forslået

2 Kommentare

  • Skriv et svar Lars Villinger maj 9, 2018 at 5:47 am

    Det ser sindssygt godt ud 🙂

    Hvad er mælkebøttekapers, ramsløgskapers og hyldebærkapers?

    • Skriv et svar Snilde maj 9, 2018 at 9:57 pm

      Hej Lars

      Betegnelsen kapers er egentlig bare syltede/konserverede uåpnede blomsterknopper eller umodne frø/bær.

      De bedste hilsner Stephanie

    Skriv et svar