Pesto med brændt fennikel og ramsløg

marts 21, 2017
Pesto

Pesto

Alle kender til den lækre grønne italienske sauce der kan bruges til alt. Ordet kommer af det italienske ord “pestare” som betyder “at kværne” eller “at mose” noget. Pesto er efter traditionen lavet af hvidløg, parmesan, pinjekerner, krydderurter og olivenolie. Det er fantastisk når man lige har lyst til noget lækkert man mangler det store udvalg af råvare. Og en ting er sikkert, den hjemmelavede pesto er så meget bedre end den købte udgave. Lav det nu selv, man får meget mere ud af det! Har du en basilikum der står og visner i vinduskarmen eller en bunke rucola du ikke aner hvad du skal  stille op med? Så blend de trætte urter sammen med parmesan, hvidløg og olivenolie. Bum, PESTO!

De krydderurter der er gode til hjemmeavede pesto er: Basilikum, persille, rucola, og ramsløg.

Denne udgave er med “brændt” fennikel og frisk plukkede ramsløg ude fra Risskov skov i Århus. Jeg må sige, sammenlignet med det hav af forskellige pestoer jeg har smagt, er denne ret så god. Den er anderledes og den let brændte smag fremhæver alle de andre smage. Den er sågar også sundere end den normale pesto da den indeholder mindre parmesan og olie . Den er super til retter med kylling, fisk, brød eller pasta.

Opskrift: Pasta med ramsløg og fennikel pesto

Pesto med fenikkel og ramsløg
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Italien
Ingredienser
  • 1 hakket fennikel
  • 1 bundt friske ramsløg eller 1 fed hvidløg
  • 2 spsk parmesan
  • 1 spsk pinjekerner /valnødder/mandler
  • Lidt salt
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Steg fennikel på panden ved høj varme indtil den er mør og let karamelliseret (gylden)
  2. Blend nu fennikel med hakket ramsløg, parmesan, pinjekerner, salt, olie og eddike.
  3. Opbevar pestoen i et steriliseret glas. (Et glas der er overhældt med kogende vand) For at den kan holde længst muligt kan man slutte af med at hælde olivenolie op til kanten så ingen ilt kan slippe ind.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar