Cremet pastaret med korsknap, humleskud og stilksporesvamp

maj 27, 2018
Korsknap

Korsknap, stilksporesvamp og humleskud

Denne uges sanketur bød på nogle rigtig spændende råvare. Korsknap, stilksporesvamp og humleskud. Korsknap er den lille jordnære plante med lilla blomster med duft af salvie og mynte. Stilksporesvamp er en af de første forårsvampe. Den gror ofte på døde eller døende træer og stubbe. Humleskud er en forårs delikatesse og smager bare rigtig godt stegt på panden i en smule smør. Modsat mange danskere er jeg opvokset med rigtig meget pasta, derfor er det noget jeg ofter laver og elsker at spise. Så derfor måtte alle disse smukke råvare møde hinanden i denne ret så lækre og cremede pastaret.

Nem pastaret med korsknap, humleskud og stilksporesvamp
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 1 pakke pasta spaghetti eller linguini
  • ½ l piskefløde
  • Lidt oliven olie
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk grov sennep
  • 2 dl hvidvin
  • 1 bundt humleskud
  • 2 spsk hakket korsknap
  • 2 mellemstore stilksporesvampe (De store kan nemlig blive en smule seje)
  • Friskrevet parmesanost
  • Lidt citronsaft (kan undlades, men jeg elsker citron til fede retter som denne)
Fremgangsmåde
  1. Start med at rengøre alle grøntsager og skøre svampe og humleskud i mindre stykker.
  2. Steg dem på en varm pande med en smule olie og salt indtil svampende er gyldne og humleskudene er møre (hvis man vil kan man stege dem hver for sig). Kom de stegte grøntsager på en tallerken eller lignende indtil de skal bruges.
  3. Kom nu hvidvin i panden og lad det fordampe til det halve.
  4. Tilsæt fløde, salt og grovsennep. Lad saucen koge ind til den tykner (omkring 10-15 minutter)
  5. Imellemtiden koges pastaen efter inskriptionen på pakken.
  6. Når pasten er al dente vendes den sammen med flødesaucen, grøntsager og hakket korsknap.
  7. Server med friskkværnet pepper, revet parmesanost og måske en smule citronsaft.

Korsknap er en lille jordnær plante af læbeblomstfamilien. Den er flerårig og gror ofte langs veje eller nær eng områder. Man kan kende planten på sin firkantede stængel, lilla blomster og duft der minder om en blanding af mynte og salvie.

Frugten fra humle planten bliver som meget bekendt, brugt i fremstillingen af øl men de nye humleskud er også en framragende grøntsag. Det er særligt de tykkere nye skud er best velegnede til høst. Steg dem let på panden i en smule smør eller spis dem rå. De kan dog rive en smule på tungen i rå tilstand.

Stilkesporesvamp er en af de første vilde svampe der dukker op om foråret. Den vokser ofte på gamle ege eller bøgestubbe og kan kendes på sin skældede overfalde og duft af agurk og melon. Den er svær at forveksle med andre giftige arter, da der ikke findes mange andre lignende svampe i foråret og så længe man har konstateret duften af agurk er man ret sikker. Andre lækre vilde svampe der optræder om foråret er svovlsporesvamp og vårmusseron.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar