Japansk Ramen – Tantanmen

februar 16, 2017
ramen

Kort om Ramen

Ramen er efterhånden blevet meget populær rundt om i verden men spises ofte som instant noodles. Der er i og for sig intet galt med instant noodles, jeg spiser selv yumyum i ny og næ men den ægte vare er bare altid et hak bedre. Ramen stammer fra Japan. Den består ofte af en fiske baseret fond, smagt til med soya, toppet med skiver svinekød, æg, tang, spire og forårsløg. Der findes 5 smags kategorier når det kommer til Ramen. Shōyu(soya), Shio(salt), Miso, Tonkotsu og curry. 

Ramen er næsten blevet japanernes nationalret, det kan fåes alle vegne, også to-go. En stor skål med varm smagfuld suppe og hvede-nudler går man aldrig galt med. Der findes mange variationer af Ramen og stort set hver region har deres egen smag. Jeg har udvalgt en af mine favoritter, Tantanmen. En lidt nyere udgave med en rig suppe toppet med hakket svinekød eller kylling, æg og grønt. Suppen består ofte af fond, soyamælk/mælk og sesampasta. I mit tilfælde har jeg valg at bruge peanutputter, fordi det var det jeg havde og jeg har undladt soyamælken.

Japansk Ramen - Tantanmen
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Japan
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 2 spsk tahin eller peanutbutter
  • 1 spsk soya
  • 2 spsk sort kinesisk eddike
  • 1 spsk sukker
  • 5-6 dl svine/kyllingfond
  • 2 spsk chili olie
  • 500 gram hakket svinekød
  • 2 spsk soya
  • 2 tsk sukker
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk ingefær
  • Bok choy
  • 2 æg
  • 2 forårsløg
  • 1 pakke ramen nudler (hvede nudler)
  • Eventuelt lidt strimler af agurk

FREMGANGSMÅDE:

Se video nedenunder

 

Forslået

Én kommentar

  • Skriv et svar Natascha november 24, 2021 at 11:30 am

    Øv ingen video eller fremgangsmåde beskrevet 😓

  • Skriv et svar