Vilde scones
Hvem elsker ikke duften af hjemmebag? Disse hjemmelavede urte scones er og bliver nok noget af det nemmeste bagværk man kan kaste sig ud i. Dejen kræver nemlig kun en ganske let behandling og er færdig på ingen tid. Dejen behøver heller ingen hævning så derfor kan man have friske og lækre scones klar på mindre end 30 minutter.
Når man bager scones er der mange forskellige veje at gå. Jeg har valgt at lave “salte” udgaver med en god håndfuld friske vilde urter. Derfor får de en skøn grøn farve der med garanti vil skabe opmærksomhed ved brunchbordet. Man kan bruge lige de urter man selv finder passende men mine favoritter er og bliver nu ramsløg, brændenælde og løgkarse. Hvis man ønsker en særlig grøn farve på sine scones kan man vælge at blende urterne sammen med mælken. Det er den metode jeg oftest gør brug af, da smagen både bliver mere intenst og man ender med nogle rigtig smukke små stykker bagværk.
- 9 dl hvedemel
- 75 g smør
- 4 dl mælk
- 2 dl blandede vilde urter som ramsløg, mælkebøtte, løgkarse, brændenælde, gåsefod eller røllike.
- 5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk sukker
- Forvarm ovnen til 275 grader.
- Bland alle de tørre ingredienser. Fordel smørret i blandingen og tilsæt mælken. Tilsæt herefter de hakkede vilde urter (Hvis man ønsker en særlig grøn farve på sine scones, kan man blende urterne sammen med mælken).
- Ælt dejen groft sammen. Dejen skal kun lige hænge sammen. Tilsæt eventuelt mere mel hvir dejen er for klistret.
- Rul dejen ud så den er ca. 2-3 cm tyk. Skær dejen ud i mindre stykker efter eget valg eller brug en rund udstikker.
- Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem herefter køle af på en rist.
Velbekomme!
Ingen kommentare