Gnoochi med ramsløg – Den bedste opskrift!

marts 30, 2020
Gnoochi

Gnoochi med ramsløg

Gnocchi er en af mine mange livretter og her er simpelthen den bedste opskrift på hjemmelavede gnoochi! Gnoochi er små “klumper” af en dej bestående af kartofler og mel. De er traditionelt spist som en velkendt del af det italienske køkken. Gnocchi er ikke noget vi støder på særlig ofte herhjemme, men de er virkelig hver at forsøge sig med! De er nemmere at lave end almindelig pasta og man kan bruge rigtig mange forskellige grøntsager til jobbet. Jeg laver gerne gnoochi hver gang der er nogle bagte kartofler til overs, fra dagens før.

Til denne opskrift er der brugt friskplukkede ramsløg. De bidrager med en skøn farve og en helt utrolig dejlig hvidløgsmags.

TIP: For at undgå at dejen bliver for klistret, klemmer jeg gerne al væsken ud af de pureredede blade.

Gnoochi med ramsløg - Den bedste opskrift!
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
 • Friskrevet parmesanost
 • 100 g smør
 • Saft og skal fra 1 økologisk citron
 • 1 bundt ramsløgsskud og blomsterknopper
Gnoochi:
 • 7 store bage kartofler
 • 1 bundt ramsløg
 • 150 g tipo 00 mel (Måske der skal bruge mere)
 • 2 æg
 • 1 tsk salt
Fremgangsmåde
 1. Prik et par huller i kartoflerne med en gaffel og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i mellem 1 time og 1½ time, afhængig af størrelsen på kartoflerne.
 2. Kom rengjorte ramsløgsblade i en blender og blend til en fin puree. Klem saften ud af pureen så dejen ikke bliver for våd.
 3. Når kartoflerne er kølet af, moses deres indhold med salt og rasmløgspuree.
 4. Tilsæt æg og rør rundt.
 5. Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen samler sig. Dejen skal ikke ældes, men bare lige samles (Den kan være meget klistret så brug eventuelt lidt mere mel undervejs).
 6. Skær nu dejen ud i 8 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en lang pølse.
 7. Skær mindre stykker på omkring 3 cm, ud af pølsen.
 8. Vend alle de små stykker i mel.
 9. Kog gnocchierne i letsaltet vand. De er færdige når de flyder op til ovrfladen.
 10. Opvarm en pande og smelt smørret indtil det bruner. Steg de afdryppede gnoochier i smørret så de får en letgylden overflade.
 11. Sluk for varmen og tilsæt en smule citronsaft og skal. Smag til med 1-2 håndfulde friskrevet parmesanost, salt og peber.

Tak for besøget!

Følg også gerne med på de sociale medier!

Jeg har min Blogside på Facebook, hvor man er mere end velkommen til at dele billeder, af retter fra bloggen! Her er det desuden oplagt at stille spørgsmål angående mine opskrifter og derudover deler jeg selv (jævnligt) billeder, samt nye og gamle opskrifter!

Min Instagram er stedet for jævnlige billeder af min hverdag, opskrifter, sanketure, kreative projekter og måske en lille selfie i ny og næ. Derudover deler jeg dagligt stories af min hverdag og hvad jeg nu måtte støde på!

// Stephanie

Forslået