Sød kartoffel gnocchi med portobello og løgkarse

april 27, 2017
Sød kartoffel gnocchi

Sød kartoffel og løgkarse

Det kan nogle gange være svært at få de vilde planter indkorporeret i et ordenligt måltid, her er et bud på hvad man kan stille op med de frisk plukkede løgkarse skud. Dette er en ret hvor løgkarsen virkelig kommer til udtryk. Sød kartoffel gnocchi med brunet smør, løgkarse, salvie og frisk revet parmesanost. Lige i øjet, hver eneste gang.

Løgkarse vokser flere steder i landet fra april til sent på sommeren. Om foråret er stilkene sprøde og bladene har en let bitter smag af løg og sennep. Senere på sommeren bliver stilken sej, så pluk de øverste skud og blomsterne. Løgkarse skud og stilke er perfekte i stir fry, i kødretter eller som her, i en pasta ret.


Sød kartoffel gnocchi med løgkarse
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 400 g bagt sød kartoffel
  • 85 g tipo 00 mel
  • 1 æg og 1 æggeblomme
  • 1 tsk salt
  • 25 g smør
  • Portobello svampe
  • 1 bundt friske salvie blade
  • 2 bundter friskplukket løgkarse
  • Citronsaft og skal
  • Revet parmesanost
Fremgangsmåde
  1. Bag den søde kartoffel i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
  2. Nu moses eller blendes den bagte kartoffel sammen med en smule salt.
  3. Tilsæt æg og rør godt rundt
  4. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen samler sig
  5. Ældt dejen godt igennem. Den kan være meget klistret så brug eventuelt lidt mel undervejs.
  6. Lad dejen stå på køl i 15 minutter.
  7. Skær nu dejen ud i 8 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en pølse
  8. Skær mindre stykker på omkring 3 cm, ud af pølsen
  9. Vend alle de små stykker i mel og tryk dem flade med en gaffel.
  10. Kog gnocchierne i saltet vand. De er færdige når de flyder op til toppen.
  11. Start med at stege svampene indtil de har smidt deres væske og begynder at blive gyldne.
  12. Tilsæt nu smørret samt frisk salvie og steg indtil smørret begynder at brune.
  13. Tilsæt nu de forkogte gnocchi og vend dem godt rundt i salvie smørret.
  14. Tilsæt løgkarse stilke og blade, steg indtil de er møre og lækre.
  15. Smag retten til med salt, parmesanost og citronsaft og skal.

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar