Ceviche med vilde løg, sankthansurt og avokado

marts 23, 2018
Ceviche

Ceviche

Ceviche er en kold fiskesalat der er særligt populær i det latineramerikanske. Ceviche består ofte af en form for fisk eller skaldyr, marineret i lime, citron eller anden syre. Syren fra citrusfrugten er med til at “tilberede” fisken og giver den en helt særlig tekstur. Grøntsager som koriander, løg og avokado bliver ofte også brugt, men opskriften kan variere. Ceviche er super nemt at lave og kan nemt fungere som en mindre forret eller frokost anretning. Jeg er stor fan af bæredygtige, vilde råvare så denne udgave af den latinamerikanske favorit, er lavet med nordiske vilde urter som vilde løg, rosetkarse og sankthansurt. De vilde løg kan dog erstattes med ramsløg eller forårsløg/purløg. Men jeg synes man skal gøre sig den tjeneste at prøve at finde nogle af de vilde råvare. Det er nemlig en helt særlig følelse at komme hjem med råvare man selv har høstet og ved hvor kommer fra.

Ceviche med vilde løg, sankthansurt og avokado
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 200 g frisk laks skåret i små tern
  • 3 spsk hakket sankthansurt
  • 2 spsk fint hakket rosetkarse
  • 1 spsk fint hakkede vilde løg eller ramsløg.
  • Saften af 1 lime
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 tsk revet ingefærrod.
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 1 avokado i tern
  • Lidt salt.
Fremgangsmåde
  1. Bland alle ingredienserne sammen og lad dem stå og marinere i mindst 1 time.
  2. Efter 1 time skulle fisken gerne ligne at den er blevet kogt, og jo længere tid står, jo mere tilbereder syren, fisken.
  3. Smag cevichen till med salt og lime saft.
  4. Servér cevichen med et rigtig godt stykke brød, rischips eller tacos.

Vilde løg (sandløg) skyder op her og der. Det er med at holde godt øje for de ligner græs. Kend dem på duften af løg.

Den smukke rosetkarse i det tidlige forår har små tætte blade der gror ud fra midten af planten. Smagen er mild wasabi agtigt.

Man kan være heldig at høste de små spæde skud af sankthansurt allerede i februar. Smagen minder om en  blanding af agurk og ærter.

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar