Skræppe fladbrød med friskfanget ørred og syre
Forestil dig, du har lige hævet en friskfanget ørred op af floden. Den skal selvfølgelig grilles og spises med friskbagt fladbrød lavet på dit eget hjemmelavet skræppemel, lapne kugler og friskplukket almindelig syre. Fire komponenter der former et enkelt men helt fantastisk måltid.
OBS på Oxalsyre!
Husk at vilde planter som almindelig syre, skovsyre og japansk pileurt indeholder oxalsyre (Ligesom rabarber) som er kan give mavepine hvis det indtages i store mængder. Mængden af oxalsyre bliver mindre ved tilberedning. Du kan dog sagtens bruge denne plante i rå tilstand i salater og lignende, hvis den kombineres med andre grønne planter. Desuden ville en salat af udelukkende almindelig syre, være en meget syrlig oplevelse, hvor bare tanken for mundvandet til at løbe.
- 2 ørredfileter eller 1 laksefilet.
- 1 lapne kugle per person eller anden friskost.
- Friskplukkede blade fra almindelig syre
- 0,5 dl skræppemel (Man kan tilføre mere hvis man ønsker en mere kraftige smag)
- 2 dl vand
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 4,5 dl hvedemel
- Start med at blande de to slags mel, salt og olivenolie sammen.
- Tilsæt nu vandet langsomt lidt af gangen under omrøring.
- Vendt dejen samen indtil den er fast.
- Æld nu dejen indtil den er fast og smidig.
- Lad den hvile i 20 minutter eller mere.
- Skær dejen ud i mindre stykker og form dem til små boller.
- Rul bollerne flade og bag dem direkte på en tør pande.
- Vend fladbrødene så de bliver gyldne på begge sider. De må ikke få for meget, så bliver de for sprøde og svære at folde sammen.
- Smør nu fladbrødene med lapne eller anden friskost, anret syre bladene og den rosa grillede ørred ovenpå. Rul fladbrødet sammen og spis!
