Syltede rødbeder med blodribs

april 11, 2019
blodribs

Blodribs er da giftig?

Blodribs (Ribes Sanguineum) er ikke giftig men er heller ikke anset for værende nogen stor gastronomisk oplevelse. Blomsterne har dog en dejlig aroma der helt personligt tager mig tilbage til min barndoms lune forårsdage. Disse rødbeder er syltede og smagt til med den skønne aroma fra blodribs blomster.

Syltede rødbeder med blodribs
 
Skribent:
Ingredienser
  • 500 g rødbeder af den bedste slags
  • 2 dl vand
  • 3 dl eddike
  • 3 dl sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 1 håndfuld blodribs blomster
Fremgangsmåde
  1. Kom rødbederne med skræl og det hele i en gryde med vand og bring vandet i kog.
  2. Tilsæt salt og kog rødbederne møre (30-45 minutter alt efter størrelse).
  3. Hæld kogevandet fra rødbederne og stil gryden under koldt vand indtil rødbederne er kølet godt af.
  4. Gnub skindet af dem med fingrene, og skær dem i mindre stykker.
Eddikelage:
  1. Kom eddike, sukker og blomster i en gryde og giv dem et opkog.
  2. Tilsæt rødbederne og giv det hele endnu et opkog.
  3. Kom rødbederne på rene skoldede glas og luk glassene mens de er varme. Opbevares mørkt og køligt.

Velbekomme!

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar