Hyldeblomstsalt

juni 11, 2019
Hyldeblomstsalt

Hyldeblomstsalt

Hyldeblomstsalt, er en velduftende, blomsteragtig kryddersalt der kan få alles tanker hen på dansk sommer. At lave sin egen hyldeblomstsalt er nemmere end du tror og der er virkelig intet bedre end af bruge egne hjemmelavede og konserverede sager når det bliver vinter og vejret er gråt og trist. Den kan som bruges til æg og kylling, men er er særligt god til fisk og skaldyr. Man kan bruges sin hyldeblomstsalt til at smage maden til, eller man kan gå i en helt anden retning og bruge det som en velduftende badesalt.

Hyldeblomstsalt
 
Skribent:
Ingredienser
  • 200 g flagesalt (Eller lige dele flagesalt og groft havsalt)
  • 1 håndfuld hyldeblomster uden stilk
Fremgangsmåde
  1. Kom hyldeblomsterne og saltet i en blender eller foodprocessor.
  2. Blend salt og blomster godt sammen.
  3. Hæld hyldeblomstsaltet ud på en bageplade klargjort med bagepapir.
  4. Lad saltet tørre i ovnen ved 40 grader varmluft til det er helt tørt (Mellem 1-3 timer alt efter mængden af salt).
  5. Kom saltet i lufttætte beholder og brug det indtil der ikke er mere!

 

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar