Mozzarella salat med bagt hyben og strandsennep

august 30, 2017
hyben

Bagt hyben, nordiske tomater?

Som barn var mit eneste kendskab til hyben rosen, når vi var på ture ved stranden og man gik og gnavede af de små røde frugter, og smed “kløpulveret” ned i hinandens trøjer. Da jeg blev lidt ældte stiftede jeg bekendskab med dem anvendt i deserter som enten suppe eller marmelade/kompot. Denne oplevelse var ikke just postitiv og jeg skænkede ikke længere de talrige frugter nogle tanker.

Men da jeg først begyndte at eksperimentere med dem selv, fandt jeg ud af at hyben ikke er så dårlig en råvare som jeg gik og troede. Den er faktisk utrolig alsidig og kan bruges til meget andet end bare deserter. Da de ofte mindede mig om tomater forsøgte jeg at bage dem. Resultatet der kom ud af dette var meget lig de tomater jeg før havde bagt i ovnen.

Derfra kom der mange forskellige retter bland andet denne mozzarella salat med bagte hyben der kan erstatte tomater og strandsennep der kan erstatte rucola. At jeg nu kan bruge dem i det salte køkken gør dem meget mere værdigfulde for mig, og jeg er siden hen begyndt at holde meget af disse små vitamin bomber.

Mozzarella salat med bagt hyben og strandsennep
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Italien
Ingredienser
  • 1 god håndfuld hyben frugter befriet for kerner (Husk at tjekke for orm!)
  • Lidt salt
  • 2 pakker frisk bøffel mozzarella
  • 1 bundt strandsennep
  • 5 spsk oliven olie.
Fremgangsmåde
  1. Bag hyben frugterne i ovnen med lidt oliven olie og salt i 15-20 minutter ved 180 grader.
  2. Anret de bagte frugter sammen med skiveskåret mozzarella, plukket strandsennep, salt og lidt oliven olie.

 

 

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar