Græskarrisotto – En god efterårs varmer

oktober 25, 2017
Græskarrisotto

Græskarrisotto

Jeg elsker risotto, men jeg har aldrig fået det særlig meget trods mine italienske rødder. Jeg er dog begyndt at lave det meget selv og det kræver ikke engang særlig meget at lave en god risotto fra bunden. En af mine andre rigtig gode risotto favoritter er forårsudgaven, ramsløgsrisotto. Du kan finde opskriften HER.

Her kan du finde opskriften på min autentiske græskarrisotto med salvie og en smule chili at varme sig på i det køligere vejr.

Græskarrisotto med salvie
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tid
 
Skribent:
Hjemland: Italien
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 hokaido græskar
  • 2 dl risottoris
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knsp. chiliflager
  • 1.5 dl tør hvidvin
  • 8-10 friske salvie blade
  • 60 g parmesan
  • 20 g smør
  • Saften og skallen fra 1 økologisk citron
  • 1 l grøntsags eller hønsebouillon
Fremgangsmåde
  1. Skær græskarret i halve og bag den ene halvdel med skæresiden nedad i 45 minutter ved 200 grader.
  2. Når græskaret er helt mørt skrapes kødet ud med en ske, mos det eventuelt med en gaffel eller kom det i en blender.
  3. Tag nu den anden halvel og skær det ud i små tern. Steg dem på en varm pande i smør indtil de er gyldne.
  4. Tilsæt nu finthakket salvie og samt løg og hvidløg og steg til løgene er klare.
  5. Tilsæt ris, chili pulver, citron skal og steg det hele sammen i 2-3 minutter indtil alle ris er dækket af smør.
  6. Hæld nu vin ved og lad det koge helt ind.
  7. Tilsæt nu 1 dl fond af gangen samt lidt af det bagte græskarmos under konstant omrøring, lad det koge ud og fortsæt indtil risende er al dente.
  8. Sluk nu for komfuret og vend smør og parmesan i. Smages til med salt og citronsaft.
  9. Anret risottoen i en dyb skål, pynt med friteret salvie og friskrevet parmesan.

 

Velbekomme!

Forslået

Ingen kommentare

Skriv et svar